Малко над 500 са хотелите, които са заявили желание да

...
Малко над 500 са хотелите, които са заявили желание да
Коментари Харесай

Над 500 хотела искат да настаняват бежанци от Украйна за 15 лева дневно

Малко над 500 са хотелите, които са декларирали предпочитание да вземат участие в новата стратегия за настаняване наукраински бежанци против 15 лв. дневно след 31 май. Близо 300 от тези хотели към този момент са настанили украинци., разгласи в събота Марияна Тошева, която е началник на Държавната организация за бежанците.

В програмата желаят да вземат участие туристически обекти освен на брега на морето, а и в цялата страна, оповестява “24 часа “. Досега страната отпускаше по 40 лв. на емигрант дневно за настаняване и храна, като парите ще бъдат възобновени от Европейски Съюз.

Общо 7 000 души ще бъдат преместени вдруги градове, като процедурата планува с рейсове те да бъдат докарани до ЖП гарата във Варна, а от там да бъдат превозени до местата навътре в страната. В Бургас украинските бежанци са към 10 000 души.

Мариана Тошева сподели, че над 40 000 са украинските бежанци, които са регистрирани от страната, като 3% от дамите са бременни и 7% бежанците са инвалиди.

До преди дни в 150-те хотела във Варненско е имало към 18 000 украински бежанци. По последни данни към 3000 души са напуснали местата за настаняване, а 5000 души остават в хотелите, изявили предпочитание да работят по новата стратегия за по 15 лв. дневно

До момента в България от Украйна са влезнали 300 000 души, само че единствено към 100 хиляди души се намират на територията на страната. По-рано през седмицата Министерство на вътрешните работи заяви, че украинците са почнали да напущат страната и да се връщат в регионите на своята страна, където няма война.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР