Малко над 4 милиона лева е декларираният дивидент през 2022

...
Малко над 4 милиона лева е декларираният дивидент през 2022
Коментари Харесай

Над 4 милиона лева е декларираният дивидент през 2022 г. от дружества в област Хасково


Малко над 4 милиона лв. е заявеният дял през 2022 година от сдружения в област Хасково, оповестиха от офиса на Националната организация за приходите (НАП) в южния регионален център.

Според данъчните, има връзка сред извършената от Национална агенция за приходите акция по отношение на сдруженията с нелогично високи касови наличия и интензивното погашение на дивиденти от страна на компаниите. 

В резултат на дейната контролна активност от страна на приходната организация, локални компании са заявили и разпределили през предходната година 4 080 000 лева дял и са внесли дължимия налог върху него, прецизират от приходната администрация.  

Оттам напомнят още, че две следващи години организацията организира акция за инспекция на касови наличия – сумите, регистрирани счетоводно като налични в касите на компаниите. При огромната ревизия през есента на 2021 година в региона " под лупа " бяха гледани 62 компании с касова наличност над 100 000 лв.. През октомври предходната година данъчните първо влязоха в осем сдружения в района с нелогично високи касови наличия с наклонността обсегът на инспекцията да бъде уголемен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР