Малко над 3 милиарда лева за инфраструктура в страната за

...
Малко над 3 милиарда лева за инфраструктура в страната за
Коментари Харесай

Николай Нанков: Трябва да спрем с кърпежите на дупките

Малко над 3 милиарда лв. за инфраструктура в страната за интервала 2020 – 2030 година Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и още веднъж си пожела практиката с кърпежите на дупките по пътищата да спре, оповестява " Канал 3 ".

Министърът взе присъединяване в интернационална конференция " Пътна сигурност. Нови технологии и положителни международни и европейски практики ", която е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Пътната сигурност не е проблем на обособен бранш от обществото, а на цялото общество и на необятен набор от институции. А сходни конгреси са доста значими за генерирането на положителни хрумвания. Искаме да осигурим по-голям запас за бъдещото създаване на инфраструктурата – и като по-добро създаване на пътищата в рискови сектори, и като ограничения, свързани с възстановяване на еластичните огради, слагане на знаци. През май месец стартира дебатът по слагане на новата Европейска стратегическа рамка за пътна сигурност, като нашите потребности за интервала 2020 – 2030 година са изчислени на малко над 3 милиарда лева по съществуващи пътища и по новоизградени такива ", разгласи Николай Нанков.

Той разгласи, че задачата на равнище Европейски съюз е броят на жертвите да намалее с 50 % и посочи, че е България е водач в черната статистика по жертви по пътищата.

" Факт е, че страната в цялата си комплексност като институции и политики към пътната сигурност поставя неимоверни старания. Факт е и че по тази тематика би трябвало да бъде ангажирано цялото ни общество – образование на нашите водачи, пешеходци и така нататък Но би трябвало да решим и казуса с недофинансирането в бранша " Пътна сигурност " като неразлъчен сегмент от бранша за придвижване по пътищата. Разбира се, тол-системата ще даде голям запас, огромна част от който ще бъде ориентиран към сигурността по пътищата. Подходът, който сме предприемали през последните 30 година, с кърпежа на дупки, да вземем за пример, е процедура, на която би трябвало да сложим край с оглед опазване както на нашите коли, по този начин и със опазване на здравето на нашите жители ", изясни районният министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР