Малко над 2000 деца и младежи в САЩ са развили

...
Малко над 2000 деца и младежи в САЩ са развили
Коментари Харесай

Лекарите в САЩ с тревога следят все още рядко тежко усложнение на коронавируса при деца

Малко над 2000 деца и младежи в Съединени американски щати са развили Мултисистемен инфекциозен синдром (MIS-C) поради прекаран COVID-19. 30 от тях са умряли. Това сочат публични данни на Американските ценртове за надзор и предварителна защита на заразни заболявания (CDC), от вестник Seattle Times.
Към днешна дата в Съединени американски щати има регистрирани сред 27,8 и 28,45 млн. случая на разболели се от ковид, както и половин милион смъртни случаи –!
 Отново предизвестия за тежки последици при деца и младежи след сякаш леко прекаран COVID-19 Отново предизвестия за тежки последици при деца и младежи след сякаш леко прекаран COVID-19
Усложненията, които могат да зародят при деца след заразяване с английския вид на ковид, са типични и за другите нови вари...
Според данните от CDC, осреднената възраст на децата, развили MIS-C, е 9 годинки. Диапазонът на случаи обаче е необятен – от новородени до 20-годишни. А данните обобщават информация докъм средата на декември, 2020 година, само че от средата на октомври има покачване на случаите. По това време откритите случаи на COVID-19 в Съединени американски щати като цяло вървеше към 15,7 - 16,3 милиона.
Проблемът е, че като цяло лекарите не са сигурни какво ще стане в по-дългосрочен аспект, в случай че младеж или дете прекара COVID-19. Но лечебни заведения от доста щати предизвестяват, че се усилват и случаите, в които заболели от COVID-19 на всякаква възраст би трябвало да получават интензивна грижа т.е. да бъдат признати в интензивно поделение.
Какви са признаците на MIS-C, който се развива седмици след превозване на симптоматичната фаза на COVID-19? Треска, обрив, зачервени очи и проблеми със стомаха и корема (гастроентерологични). Но синдромът може да докара до сърдечни проблеми, в това число до положение, при което сърцето не може да изпомпва задоволително кръв, с цел да живее тялото. Някои пациенти развиват кардиомиопатия.
Интересен факт е, че MIS-C развиват както пациенти, които са изкарали COVID-19, по този начин и такива, при които с проби е потвърдена към момента дейна зараза от вируса. А доста деца, развили синдрома, не са имали никакви хронични заболявания и даже са изкарали вируса в началото без съвсем никакви признаци. Изглежда обаче, че деца със затлъстяване са по-застрашени. Освен това, 69% от случаите са при деца от афроамерикански или латино генезис.
 Педиатър: Не давайте имуностимуланти на децата поради ковид Педиатър: Не давайте имуностимуланти на децата поради ковид
Не бива да се дават стимуланти за имунната система на децата, с цел да бъдат защитавани от COVID-19. Това изрично съобщи педиатърът доктор Алб...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР