Малко над 2 хиляди са украинските граждани на територията на

...
Малко над 2 хиляди са украинските граждани на територията на
Коментари Харесай

Укаинските бежанци се страхуват от неизвестността какво им предстои

Малко над 2 хиляди са украинските жители на територията на област Добрич, като цифрата е динамична, оповестяват от регионалната администрация. " Както към този момент бе оповестено, настаняването на потърсилите протекция се прави в държавни бази.

В Министерския съвет е основан Национален действен щаб, който се управлява от вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Щабът е описал всички държавни бази в страната с опция за настаняване на украински жители ”, прибавят оттова.

Денонощният пункт на представители на Българския червен кръст-Добрич, който беше на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак ”, е затворен от 1 юли. Бежанци от Украйна идват. Ситуацията е динамична, броят се мени непрестанно сочат нашите изследвания. През предходната седмица имаше ден с пристигнали 10-15 рейса, само че това е случайно. Част от бежанците отпътуват, други се връщат ” – сподели шефът на милосърдната организация в Добрич доктор Артюн Еринозов.

Бежанците от Украйна са уплашени какво им следва, споделят хотелиери в Балчик и Кранево. Не са настроени толкоз за митинги, колкото неизвестността не им дава и минута успокоение, прибавят те.

" Според нас, настанените в хотели бежанци няма къде да отидат. Знаем какво се случи при започване на юни т.г. Реално в държавните бази има за обитаване не повече от 6-7 хиляди места. В момента в хотелите са настанени над 25 000 души. Обажда ми се шеф на държавна база и ме пита – по какъв начин ги храните вие за тези пари, които се дават ”, споделя Олег Костадинов, хотелиер от Балчик.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР