Малко над 2 евро на човек излиза медицинска полица за

...
Малко над 2 евро на човек излиза медицинска полица за
Коментари Харесай

Застраховка от 2 евро спестява пари и проблеми в чужбина

Малко над 2 евро на човек излиза здравна лавица за 7 дни в чужбина. Важно конкретизиране - включен е и рискът заразяване с COVID-19. И в случай че до момента сте неглижирали този разход, тази година не го правете ​- обстановката е динамична, както споделят лекарите, и макар всички взети ограничения вирусът нападна. На пазара има доста застрахователни артикули с разнообразни имена и рискът COVID-19 може да участва и при медицинските полици, и при анулация на пътуването. Добрата вест е, че откогато потегли пандемията, всички туроператори оферират към пътуванията и полицата.

Ако се случи някое от събитията, изброени в контракта, против упоменатите 2 евро ще получите обезщетение от 4000 евро. Това е най-ниското застрахователно покритие. Максималното се дефинира самостоятелно, само че може да доближи и 100 000 евро/долара. Съответно тогава и цената на здравната застраховка е по-висока (14 евро/долара на ден), излиза наяве от офертата на застрахователния брокер SDI за " Медицинска застраховка при пътешестване в чужбина с покритие COVID-19 ". Стандартното покритие е за незабавна помощ, амбулаторно лекуване и хоспитализация. Поемат се още разноските за незабавна стоматологична помощ с предел 350 евро, разноски за репатриране на застрахования и за репатриране на тленни остатъци.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА ЗАСТРАХОВКИТЕ, COVID-19 И ПЪТУВАНИЯТА

Отговарят специалистите от Алианц Травел:

Нямам опция да пътувам, тъй като съм подложен под карантина. Ще влезе ли в действие застраховката?

Ако се разболеете от COVID-19 или сте подложен под карантина заради подозрение за заболяване и затова би трябвало да отмените плануваното пътешестване, застраховката покрива възобновяване на разноските за отменяне на пътуването.

Ако по време на пътуването се разболея и доктор ми назначи тест за COVID-19, това ще бъде ли затрупан разход?

Да, в този случай пробата за Covid-19 е част от медицинските разноски. Те ще бъдат възобновени.

Покриват ли се разноски за отменяне, в случай че се откажа от пътешестване заради загуба на работа или понижено работно време и респективно понижени приходи в резултат на пандемията?

Не, разх​одите за отменяне в този случай не са затрупан риск.

Резервирал съм пътешестване в страна, в коят​о формалната заболеваемост е ниска, само че все пак желая да се откажа заради боязън. Какво мога да подхваща?

Опасението и страхът от болест не е застрахована причина за анулация на пътешестване. Това значи, че при положение на анулация на пътуването ви Алианц Травел няма да възвърне разноските.

Моят полет е анулиран. Какво мога да подхваща?

Независимо от ковид, самолетната компания би трябвало да даде различна дата за полет. Свържете се безусловно с вашия туроператор или с самолетната компания.

Им​а ли застрахователно покритие при анулация на пътешестване, в случай че незастраховано пътуващо лице, което ми е родственик по първа линия и обитаваме едно домакинство, се разболее от COVID-19 преди заминаването ми в чужбина?

Да, има застрахователно покритие, в случай че лицето е в животозастрашаващо положение заради COVID-19 и се нужда​е от интензивни медицински грижи в болница. Отнася се за родственици по права линия, както са дефинирани в Общите условия на застраховка " Отмяна на пътешестване ". Става дума за родители, деца (заварени, доведени, деца, внуци), братя и сестри, несъщи родственици като снахи и зетьове или поименно посочени в полицата рискови лица. За 1 лавица е допустимо посочването единствено на 1 рисково лице обаче.

Преди да мога да пътувам, от самолетната компания изискват предпазен тест за ковид. Този тест ще бъде ли затрупан по моята застраховка?

В този случай се ползват нормалните Общи условия и правила по вашата застраховка. Застрахователят не покрива разноски за превантивни и профилактични прегледи/тестове за каквито и да било болести, в това число и ковид, показват пък от " България иншуранс ".

Още текстове от приложението " Марица Лято 2021 " четете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР