Малко над 1 милион лева ще получи Община Пещера по

...
Малко над 1 милион лева ще получи Община Пещера по
Коментари Харесай

Пещера получава над 1 млн. лева за саниране

Малко над 1 милион лв. ще получи Община Пещера по процедура „ Енергийна успеваемост в периферните райони-2 “. По Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година в ограничения за енергийна успеваемост са утвърдени общо 32 плана на 19 български общини. В рамките на процедурата са подадени общо 52 планови оферти, които са селектирани след оценка за административно сходство и допустимост, техническа и финансова оценка.

Проектите включват действия по възстановяване на енергийната успеваемост на многофамилни жилища, здания от общинската и държавната администрация, общинската просветителна, обществена и културна инфраструктура.

Процедурата „ Енергийна успеваемост в периферните райони-2 “ е продължение на първата мярка за енергийна успеваемост в периферни региони, по която са подписани 170 контракта на обща стойност над 167 млн. лева

В Пещера по първата мярка бяха обезпечени над 7 милиона лв., с които беше усъвършенствана енергийната успеваемост на 43 жилищни и 4 публични здания.

206 деца от ОДК, 103 чиновници на полицията и пожарната, 71 чиновници на общината и над 12 000 гости годишно ще работят и ще се образоват в нови, доста по-добри условия. 208 семейства знаят какво преимуществото на своите енергийно ефикасни домове.

Приоритетна ос 2 на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 е предопределена да подкрепи осъществяването на ограничения за енергийна успеваемост в публични и жилищни здания в дребни градове - центрове на общини, които дават услуги на заобикалящите ги периферни региони. Целта е възстановяване на енергийната успеваемост на постройките в целевите територии, което директно ще способства за понижаване на крайното ползване на сила и индиректно – за понижаване на излъчванията на парникови газове. Крайната цел е да се подобрят индикаторите на сградния фонд в дребните градове и надлежно да се увеличи качество на въздуха и изискванията за живот в тях.

*Снимките са от приключени обекти в първия стадий от реализирането на процедурата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР