Малко малцинство от страните в преговорите за климата на ООН

...
Малко малцинство от страните в преговорите за климата на ООН
Коментари Харесай

„Малцинство“ от нации, блокиращи напредъка по отношение на изкопаемите горива на COP28, казва в риск Вануату

Малко малцинство от страните в договарянията за климата на Организация на обединените нации блокират възходящия консенсус за последователно унищожаване на изкопаемите горива, сподели министърът на изменението на климата на Вануату в риск пред Агенция Франс Прес в неделя.

Срещата COP28 в Дубай е в „ сериозен стадий “, сподели Ралф Регенвану, чиято ниско ситуирана тихоокеанска нация е изправена пред сериозна опасност от покачващите се морски равнища и тропическите циклони.

„ Мнозинството тук желае език за изкопаеми горива, език, който ни отдалечава от изкопаемите горива, който демонстрира предпочитание за нас да се движим съгласно науката, съгласно задачата от 1,5 градуса “, ​​каза Регенвану в изявление.

„ Така че това е волята на болшинството. Имаме потребност от дребното малцинство от страни, които блокират напредъка, с цел да променим позицията и това е, върху което работим през идващите няколко дни. "

Преговарящи от цялостен ​​свят се пробват да реализират съглашение, ориентирано към опазване на световното стопляне под 1,5 градуса по Целзий...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР