Малко изоставено петно в един от вехтите квартали на Южно

...
Малко изоставено петно в един от вехтите квартали на Южно
Коментари Харесай

Уникална къща от стъкло и стомана ще ви хипнотизира!

Малко изоставено леке в един от вехтите квартали на Южно Делхи бе превърнато от индийски проектант в смайваща дребна съвременна къща. Тя не е с огромна повърхност, строена е с съвременни материали и има зелен покрив. Погледнат с дрон, той е като зелено леке в големия сив квартал, написа marica.bg.


Мястото, където проектант Харш Вардан Джайн подвига красивата дребна къща, не е в бедняшко гето, само че не е и бляскав квартал. Проектирал я със зелен покрив, с цел да е като оазис в милионния град. Домът разполага с доста огромни прозорци, които го изпълват със светлина. Той е от стоманени профили. Те служат за скелет на къщата. В тях няма нищо поръчково - купени са от цех за стомана. Тухлите са просто заряд на тази здрава конструкция.

Изоставеният с години терен бил доста дребен. Това предиздвикало проектант Джайн да гради на височина. Така пространството в действителност е единствено една стая, която има огромен размер. На първия етаж има голям брой плъзгащи се порти, които отделят разнообразни елементи от пространството. Има построен полуетаж, който служи за спалня и офис. От него малко спираловидно стълбище води към зеления покрив. Все едно излизаш в свежа градина, вдигната на 10 метра от тротоара.


Собственици на парцела са млада индийска двойка, която скоро ще сътвори семейство. Търсейки място за първия си дом, те попаднали на ограденото от три страни малко място. И усетили какъв капацитет има.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР