Малко хора знаят, че целуването е не само приятно, но

...
Малко хора знаят, че целуването е не само приятно, но
Коментари Харесай

8 причини да започнете да се целувате веднага

Малко хора знаят, че целуването е освен прелестно, само че и потребно за здравето. Учените са потвърдили, че целувката въздейства на разнообразни физиологични процеси, усъвършенства имунитета, понижава тревогата и изгаря калории. В идващите редове ще погледнем по-отблизо 8 потребни свойства на целувката.
1. Подобрява здравето на зъбите
Лекарите настояват, че целувката усилва слюноотделянето, което от своя страна понижава образуването на плака. Експертите също по този начин са потвърдили, че минералите в слюнката може да поправят незначителни вреди по зъбния гланц.
2. Активира имунната система
В устата на индивида има голям брой бактерии и хората могат да споделят посредством тези микроорганизми. Холандски учени откриха, че по време на 10-секундна френска целувка можете да споделите с колегата 80 милиона бактерии. Една целувка не е задоволителна, с цел да се промени микрофлората, само че специалистите са открили, че двойките, които постоянно се целуват, имат организми по-добре готови за битка с инфекциите.

3. Борят напрежението и тревогата
Когато се целуваме, в мозъка понижава равнището на кортизол (стрес хормон) и се усилва равнището на серотонин, който подкрепя салдото на настроението. В допълнение, потвърдено е, че целуването подтиква отделянето на хормона окситоцин, който провокира възприятие на мира и любов. Експертите споделят, че най-мощното навлизане на този хормон е, когато претърпяваме оргазъм, само че положителната дума или нежното допиране също може да усили концентрацията на окситоцина в мозъка.
4. Защита против алергии
Японски лекари са потвърдили, че 30-минутно целуване може да понижи алергичните реакции. По време на тестванията, доброволците страдали от атопичен дерматит и алергичен ринит. Резултатите посочили, че тези, които са целували колегата си в продължение на 30 минути, до момента в който слушали музика, са понижили отделянето на имуноглобулин Е – антитяло, което се задейства в отговор на алергените.
5. По-ниско кръвно налягане
Понеже устните ни безусловно са пронизани с кръвоносни съдове, целувките понижават кръвното налягане посредством разширение им. Целувката понижава концентрацията на кортизол, което освен отстранява напрежението и тревогата, само че също по този начин спомага за понижаване на кръвното налягане.
6. Поддържа кожата млада
Тъй като целувката усилва притока на кръв в лицето, тя подтиква производството на колаген. Целуването усъвършенства еластичността на кожата и понижава нуждата от лифтинг на лицето. Страстната целувка укрепва мускулите на лицето, изключително на долната половина.
7. Гори калории
Многобройни изследвания демонстрират, че целуването изгаря от 2 до 6 калории в минута, а целувката с език задейства всички мускули на лицето, и изгаря по 26 калории на минута. Целувките не са сурогат на фитнеса, само че могат да ви оказват помощ в процеса на намаляване.
8. Засилва половата възбуденост
По време на продължителна целувка в слюнката се покачва концентрацията на тестостерон – хормонът, виновен за половото предпочитание и при мъжете и при дамите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР