Малко е рано е за отпадането на маските на закрито,

...
Малко е рано е за отпадането на маските на закрито,
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Рано е за отпадането на маските на закрито

Малко е рано е за отпадането на маските на закрито, разяснява тази заран пред Би Ти Ви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той разяснява и спада в броя на новозаразените с COVID-19. "Ако ние задържим 14-дневна заболеваемост под 60 на 100 000, нито една страна няма да има съображение да има искания към българските жители, пътуващи зад граница ", счита Кунчев.

"Над 420 000 души публично са преболедували COVID-19, а 1,3 милиона души са ваксинирани, само че това не е задоволително, с цел да подсигуряваме, че няма да има нова епидемиологична вълна. Затова ще би трябвало да продължи имунизационният развой доста по-устойчиво. Темпът на имунизиране е муден ", съобщи той.

"Истината е, че в случай че си имал шанса да не се срещнеш с този вирус до момента и имаш четири типа ваксини и не се имунизираш - това е тотална безнаказаност и към личното ти здраве, и към обществото ", безапелационен е Кунчев. Според него е нужна широкомащабна информационна акция, "която да убеди българския народ да се имунизира ". "Кой който харесва, би трябвало да чуе от него какъв брой е значимо да се имунизираш ", разяснява Кунчев.

Кунчев призна, че съгласно него затварянето на регионалните градове и затварянето на парковете при започване на пандемията са били непотребни ограничения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР