Малко дете увисна от лифт в Боровец вера. За щастие

...
Малко дете увисна от лифт в Боровец вера. За щастие
Коментари Харесай

Драма в Боровец! Дете увисна на лифт, на 10 метра от земята

Малко дете увисна от въжен превоз в Боровец вера. За благополучие татко му е съумял да го задържи, оповестява bTV. Височината от седалките на въжената линия до земята на мястото на случая е към 10 метра. Точно на тази панорама попадат скиорите, решили да покарат в неделя вечерта - дете висящо на към 10 метра от земята.

Баща му съумява да го хване секунди преди рухването. На седалката пред тях са момчетата от ски патрула в Боровец - Владимир Филипов и Костадин Стаменов.„ Случайно се обърнах и видях по какъв начин детето увисна. Хората започнаха да викат за помощ. Тогава спря лифта. Започна да се изхлузва и той го хвана за якето. Опитахме се да успокоим индивида, да резервира хладнокръвие и да послуша нашите указания и да не пуска детето “, споделя Владимир.

Докато двете момчета оказват помощ със препоръки, събралите се хора импровизират. Скиорите под лифта реагират незабавно и употребяват предпазители като предпазни дюшеци.

„ Те по най-бързия метод го взеха и го опънаха вероятно, в случай че се изплъзне детето да няма случай. Успяха и те да оказват помощ по някакъв метод “, споделя Костадин. Детето виси към 2-3 минути, до момента в който чиновниците на лифта го връщат назад. „ Беше малко уплашено, само че всичко се оправи. Пийнаха по един чай и продължиха да карат и да се забавляват “, споделя Владимир Филипов от ски патрула в Боровец.

Качването на лифта е напълно автоматизирано, с изключение на слагането на защитната стойка. Това е и евентуалната причина за случая. " Не беше вярно сложена скобата. При такива обстановки най-добре е да се алармира незабавно на нашите чиновници, които ще подхващат ограничения “, разкрива Владимир.

Служителите на лифта поучават още да сме бдителни и наложително да четем инструкциите. Това не е първи подобен случай с въжен превоз. През 2017 година също дете падна и счупи крайници си на същото място. Подобен случай имаше единствено преди десетина дни и в Банско. За благополучие, и тогава скиорът се размина единствено с нерешителност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР