Малко дете си изгори вътрешностите и едва не умря, след

...
Малко дете си изгори вътрешностите и едва не умря, след
Коментари Харесай

Майка заспа като заклана, а с детето ѝ се случи нещо страшно! Шансът му за оцеляване е само 1 към 10

Малко дете си изгори вътрешностите и едвам не умря, откакто глътна батерийка от везни на майка си, които лежали на пода в банята. Последствията от случая е мъчно да бъдат оценени, само че казусът със здравето ще преследват момчето през целия му живот.
Криси и Елиът Ленън видели по какъв начин малчугана им Оли почнал да повръща черна течност. Естествено, детето било незабавно заведено в болница, където лекарите почнали да подозират, че детето има асма или куп други детски респираторни болести, тъй като по никакъв метод не успявало да задържи храна в стомаха си. Семейството се върнало вкъщи, само че момчето продължавало да повръща - по четири пъти в час. Така било до идната заран. Тогава родителите в действителност изпаднали в суматоха.

Родителите не могли да схванат за какво детето им се усеща толкоз зле, до момента в който 29-годишната Криси не стъпила върху кантара и не видяла, че той не работи. Тя обърнала устройството и разкрила, че в него няма батерия. Жената съпоставила обстоятелствата и още веднъж закарала сина си в болница. Рентген посочил, че изчезналата батерия е стомаха на детето.

Разбирайки за това, Елиът, който работи в дом за възрастни хора, незабавно излязъл от работа и се върнал у дома Оказало се, че на сина му е нужна незабавна интервенция, макар, че той бил прекомерно дребен за нея. Хирурзите работили по детето час и половина. В края на краищата те съумели да извадят батерията, която била заседнала в гърлото и постепенно почнала да разяжда вътрешностите на малчугана.

След интервенцията момчето било вкарано в изкуствена кома. Последвало сканиране посочило, че Оли има доста контузии и изгаряния по трахеята, само че, за благополучие, нито едно изгаряне не е съумяло да пробие стените на някой орган. Но когато момчето почнало да оздравява, се оказало, че то има проблем с дишането. Поредното сканиране посочило колапс на белите дробове поради дупка в трахеята. " Лекарите споделиха, че шанса той да оживее е едно на 10. Ние просто останахме безсилни. Това беше най-лошият ден в живота ни ", споделя Елиът Ленън.

Наложило се малчуганът да бъде изместен в друга болница, където имали нужното за лечението съоръжение. Оли още веднъж бил вкаран в кома, а за родителите почнал същински пъкъл от очакване в хотелска стая до болничното заведение. На детето била направена още една интервенция, при която заменили развалените тръбички в белите дробове с тъкан от сърдечните му клапани. Операцията минала сполучливо, само че цяла седмица след нея медиците полагали неимоверни старания, с цел да обездвижат оптимално детето, до момента в който органите не почнали да се срастват.

Два месеца по-късно, фамилията се върнало вкъщи. Но ужасът не стопира до тук. Никой не знае какви ще са дълготрайните последици от интервенцията. Момченцето не може да яде нищо твърдо. Родителите обаче не губят кураж и са уверени, че с положително мислене всичко ще стигне до сполучлив край.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР