Малко чуван пестицид, свързан с безплодие при животни, се появява

...
Малко чуван пестицид, свързан с безплодие при животни, се появява
Коментари Харесай

Пестицид, свързан с репродуктивни проблеми, открит в Cheerios, Quaker Oats и други храни на овесена основа

Малко чуван пестицид, обвързван с неплодородие при животни, се появява в голямото болшинство от храни на овесена основа, продавани в Съединени американски щати, в това число известните марки зърнени култури Quaker Oats и Cheerios.

Химикалът хлормекват е открит в 77 от 96 проби от урина, взети от 2017 година и 2023 година, като равнищата се усилват през последните години, ново изследване от открития на Работната група по околната среда.

Освен това, хлормекват е открит в 92% от храните на основата на овес, продадени през май 2023 година, в това число Quaker Oats и Cheerios, съгласно проучване, оповестено в четвъртък в Journal of Exposure Science и епидемиология на околната среда.

изследванията демонстрират, че хлормекватът може да повреди репродуктивната система и да наруши растежа на плода при животните, което е причина за безпокойствие „ дали може да навреди и на хората “, съобщи EWG.

Разпоредбите на Агенцията за запазване на околната среда разрешават хлормекват да се употребява единствено върху декоративни растения, н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР