Малко четиригодишни деца знаят, че ще станат инженери в света

...
Малко четиригодишни деца знаят, че ще станат инженери в света
Коментари Харесай

Darbi College дава летящ старт на един гениален млад инженер

Малко четиригодишни деца знаят, че ще станат инженери в света на възрастните. Още по-малко съхраняват, преследват и реализират тази фантазия. Малко са и младежите, които самоуверено декларират, че ще станат астрофизици, и в действителност се осъществят като такива.

Ние в Darbi College сме се срещали и двете и сме горди, че 15-годишният ни опит в междинното обучение ни е научил да разпознаваме същинските гении и сериозните бъдещи инженери и астрофицизи и че дружно поставяме обещаващото начало на техния път.

„ 1 милиметър може да коства живота на доста хора “,

споделяше тогавашният 17-годишен Александър, някогашен ученик на Darbi College и към този момент сегашен инженер.

В Darbi College, първият лицей за британско приблизително обучение в България, той учи една от най-тежките предметни комбинации. За разлика от общоприетите 3 предмета A Level, дипломата на Александър включва 5.

Какво е належащо на претендентите, с цел да впечатлят приемната комисия в един от най-реномираните университети в света? Дипломи за IGCSE и A Level, Physics Aptitude Test (PAT), IELTS и доста кураж. Дългоочакваната покана за Александър му обезпечава 2 изявленията, едно от които в St. Peter`s College, Oxford.

В 8.30 ч. в деня на изявлението той получава запечатан плик, с който да се приготви за въпросите в 11.45 ч. Освен геометричната задача, която Александър взема решение по време на срещата, интервюиращите слагат логическия въпрос за какво ескалаторите за излизане от метрото нормално са повече от тези за влизане. 45-те минути, в които Александър беседва с представителите на St. Peter`s College, Oxford, може и да не са най-дългите, само че сигурно са едни от най-решаващите в живота му. След изявлението той е от малцината, които получават оферта от университета - за отлични оценки, несъмнено. И те не закъсняват. Няколко месеца по-късно Александър не изненадва никого, само че радва всички с главозамайващите над 90% или A* по предметите в дипломата си.

Кандидатурата му е впечатлила освен университета в Oxford, само че и Imperial College и University of Bath. Малко са претендентите, пред които стои сходен избор в изискванията на жестока конкуренция за инженерни специалности. Александър е впечатлен от академичната конюнктура и рейтинга на инженерния факултет в Imperial College, London, от където през днешния ден към този момент има магистърска степен по инженерни науки. Въпреки че получава междинното си обучение в Darbi College - британско учебно заведение в сърцето на София, а висшето в топ университет в Лондон, през днешния ден Александър е тук, в България. Заедно с фантазията си да построи най-високата постройка в страната.

Всеки искащ да се запознае с учебното заведение на Александър в София може да го направи като се включи във виртуалния ден на отворени порти на 19 ноември. Повече информация за събитието ще откриете тук:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР