Малко бодилче се роди преди два дни приафриканските бодливи свинчета

...
Малко бодилче се роди преди два дни приафриканските бодливи свинчета
Коментари Харесай

Малко бебе бодливо свинче се роди в зоопарка в Бургас

Малко трънче се роди преди два дни при африканските бодливи свинчета в зоопарка в Бургас . Това оповестиха от зоологическата градина.

Бодливи свинчета се назовава семейство бозайници от разред Гризачи. Тялото на тези дребни гризачи е покрито с тъмнокафява или черна козина и с къси остри бодли или шипове. Някои от тях порастват на снопове, а други са израснали настрана. Те служат единствено и само за предотвратяване от враговете. Само задната част е покрита с бодли, а предната с четина или груба четина. Свинчетата си обръщат бодлите към хищника, когато са уплашени от него. При досег те бързо настръхват и убождат кожата на неприятеля, по тази причина множеството хора не се приближават до тях. За разлика от възрастните – дребните бодливи свинчета нямат бодли, а мека козинка и на досег са меки като плюшена играчка. След броени седмици те към този момент са с остри бодли и стават рискови.
 Зоопарк Бургас
Бодливите свинчета са доста по-големи от морските свинчета, множеството доближават до 83 см дължина, и от 13 до 27 кг тегло. Могат да живеят до към 21 години , само че множеството доближават 18 години.
 Зоопарк Бургас
Зоопарк Бургас работи всеки ден от 08:00 до 19:00 часа.
 Зоопарк Бургас

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР