Малкият Улко-Таммио е първият в света остров за туристически посещения,

...
Малкият Улко-Таммио е първият в света остров за туристически посещения,
Коментари Харесай

Финландия обяви "първи в света туристически остров без телефони"

Малкият Улко-Таммио е първият в света остров за туристически визити, " свободен от мобилни телефони ", оповестиха локалните управляващи във Финландия.

Пътуващите към тази част от Националния парк Източен залив са посрещани с табели, на които ги приканват това лято да оставят смарт телефоните в джоба си, да се изключат от обществените мрежи и да се любуват на природата.

Освен това всеки получава и специфичен наследник стикер, който може да залепи върху екрана на устройството си. Той покрива и отвора за камерата и също има надпис с апел да се потопят в хубостта на заливите, крайбрежията и гората, вместо непрестанно да снимат.

 Финландия разгласи
© Annika Ruohonen

Кампанията има за цел резултатът да се разшири и откакто гостите си тръгнат - да продължат да се въздържат от прекомерно взиране в екрана най-малко през лятото.

Това е и изключително подобаващ сезон човек да се отдаде на " пости " от обществените мрежи.

 Финландия разгласи
© Annika Ruohonen

" Технологиите са част от всекидневието ни и на доста хора им е мъчно да оставят телефона си даже на отмора. Споделянето на ваканционните ви действия в обществените медии може да ви се стори по-важно от това просто да се насладите на момента. Носим нашите смарт телефони на всички места със себе си, тъй че доста хора са постоянно на една ръка разстояние и прекарват всички моменти почивката си в това да наблюдават какво става в обществени медийни канали ", се споделя в формалното известие.

 Финландия разгласи
© Annika Ruohonen

Терхи Мустонен, психолог и програмен управител във фондация Sosped, разяснява, че " даже късото " цифрово недояждане " може да бъде потребно, да усъвършенства нашето богатство и да помогне за облекчение на признаците на тревога и меланхолия ". Той припомня, че " хората не са основани, с цел да бъдат залепени за екраните от самото начало ".

 Финландия разгласи
© Annika Ruohonen

Допълва го и Сари Кастрен, психолог и началник на проучванията във Финландския институт за здраве и обществени грижи: " Изключването на телефона, проучването на природата и срещата с хора лице в лице безусловно ще подобрят настроението и самочувствиетно ви. Кратка отмора от обществените мрежи значи, че имате повече време за нови прекарвания. Приветствам повече начинания като тази, които предизвикват " цифровия пост ".

 Финландия разгласи
© Annika Ruohonen

На Улко-Таммио в действителност има мобилно покритие, въпреки островът да е във вътрешността в Балтийско море около с дългата 50 километра брегова линия на националния парк С маркирани пътеки за преходи, места за отдих и кула за наблядаване на птиците, той е измежду други острови на " Източен залив " - един от общо 41 национални парка на Финландия.

До него се стига както с ферибот, водно такси или воден рейс, по този начин и с частни лодки, катери и яхти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР