Малкият и средният бизнес трябва да бъдат подпомогнати ефективно на

...
Малкият и средният бизнес трябва да бъдат подпомогнати ефективно на
Коментари Харесай

Радев: Малкият и среден бизнес трябва да бъдат подпомогнати на общоевропейско ниво

" Малкият и междинният бизнес би трябвало да бъдат подкрепени дейно на общоевропейско равнище поради рецесията с високите цени на електричеството и природния газ. Ако не се подхващат ограничения за отбрана, има риск за обществените системи на страните членки и за единството на съюза ". Това съобщи президентът Румен Радев, който взе участие във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. 

Разговорът се организира по самодейност на Шарл Мишел в границите на подготовката на постоянното съвещание на Европейския съвет, което ще се състои на 16 декември в Брюксел. Председателят на Европейския съвет осведоми за тематиките от дневния ред на идното съвещание и на Срещата на върха на Източното партньорство. 

Президентът уточни, че от през днешния ден България има постоянно държавно управление, което ще улесни провеждането на политики в отбрана на бизнеса и потребителите. Румен Радев съобщи, че служебното държавно управление е насочило напъните си за подкрепяне на бизнеса в комплицирана обстановка без настоящ парламент, който да предприеме законодателни ограничения за понижаване на рецесията. Програмата, която действа от два месеца, планува непосредствено подкрепяне на бизнеса в размер на 55 евро за всеки мегаватчас употребена електрическа енергия. 

Румен Радев означи, че в случай че има опити за далавера на пазарите на електрическа сила и газ, би трябвало да се подхващат ограничения за противодействието им на европейско равнище. Изграждането на интерконектора сред България и Гърция ще способства за енергийната сигурност освен в района, а и за цяла Европа, съобщи още Румен Радев.  

Ядрената сила следва да бъде приета като „ зелена “, без това да се класифицира като временен тип сила, защото подобен метод би попречил по-значителните вложения в този бранш, означи Румен Радев.

Сред обсъжданите въпроси в границите на конферентния диалог бяха битката с разпространяването на коронавируса, миграционният напън, аспекти от външнополитическите връзки на Европейски Съюз, тематиката за сигурността и европейската защита. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР