Малкият гръцки остров Антикитира с 24-ма жители е готов да

...
Малкият гръцки остров Антикитира с 24-ма жители е готов да
Коментари Харесай

Живописен гръцки остров дава заплата всеки месец, за да живеете на него

Малкият гръцки остров Антикитира с 24-ма поданици е подготвен да заплаща по 500 евро месечно и да даде парче земя на тези, които желаят да се преселят там, тъй че популацията да се усили до 300 души, написа в. “Дейли мейл ”.

Местните избират млади фамилии с три деца. Някога на остров Антикитира, ситуиран измежду искрящо сини води сред Крит и Китира, живеели 800 души, само че последователно парчето суша съвсем запустяло. На него към този момент въобще нямало деца.

Новите поданици ще имат опция да работят като риболовци, хлебари, строители и фермери, твърди локалният общински съвет.

Островът се намира на 45 минути със аероплан от Атина и попада под пълномощия на столичната област Атика. 

Откакто била пусната публикация с примамливото предложение, към този момент са получени 15 молби от фамилии. На острова с едно-единствено село има ток, телефони и даже интернет, а миенето става от цистерни с дъждовна вода. Единствено по време на стихия дребното парче земя ставало труднодостъпно.

Въпреки всичко това природата там е в действителност красива. Има идеални условия за наблюдаване на птици, за нощно любуване на звездите и за къпане в чистите морски води. Той има и богата история, а най-голямата му горделивост е изобретяването на антична машина, употребена в астрономията, с огромен принос към науката на античния свят.

pochivka.blitz.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР