Малките таланти на ЦСКА - София триумфираха в поредното издание

...
Малките таланти на ЦСКА - София триумфираха в поредното издание
Коментари Харесай

Младите таланти на ЦСКА - София спечелиха футболния турнир за Купа Възраждане

Малките гении на ЦСКА - София победиха в следващото издание на детския футболен шампионат за Купа " Възраждане ". Те завоюваха купите и при двата набора - 2014 и 2015. Водените от треньора Християн Янев дребни футболисти демонстрираха превъзходен футбол пред погледите на стотици фенове в комплекс " Спортна София " в парк " Възраждане ".

В шампионата на Футбол 7 (родени 2014 година) ЦСКА -София победи на финала Хлапетата (Благоевград) с 2:0 в оспорван и прочувствен мач. В дуела за третото място Възраждане 2020 се наложи с 6:1 над Витоша 13. Преди това доста страсти провокира полуфиналния конфликт Възраждане 2020 - Хлапетата, който приключи при резултат 1:1. След осъществяване на дузпи дребните гении от Благоевград на треньора Николай Попниколов съумяха да надвият своя противник.

В надпреварата на Футбол 5 (родени 2015 година) тимът на ЦСКА - София бе с класа над останалите участници и завоюва трофея след победа с 6:0 във финала против София Спорт. На трето място се класира Ай Матрикс, който победи с 2:1 Ботев 57 в " дребния край ".

Всички треньори и родители бяха безапелационни, че шампионатът е минал на доста високо равнище като организация и качество на футбола. Състезанието бе проведено за поредна година от Район " Възраждане " - Столична община в партньорство с ФК Възраждане 2020.

Приятната изненада за всички участници при награждаването бе наличието на младежкия футболен национал Йоан Борносузов, който сега играе в завърналия се в италианската Серия А Дженоа. Юношата на ЦСКА - София награди призьорите дружно с кмета на Район " Възраждане " госпожа Савина Савова, треньорът във ФК Възраждане 2020 Саша Симонович и членовете на управителния съвет на клуба Бисер Фурнигов и Любомир Миладинов. " Поздравявам всички участници за прелестните футболни мачове, които гледахме през миналите два дни. Пожелавам на всички деца да бъдат здрави, да не престават да спортуват и да съумяват както в учебно заведение, по този начин и в спорта ", съобщи госпожа Савова.

Борносузов, който през 2021 година на 16 години подписа първия си професионален контракт с Дженоа, също поздрави дребните футболисти. " Много съм разчувствуван, тъй като и аз доста пъти съм бил на вашето място в сходни хубави футболни шампионати. Участвал съм в доста надпревари и знам какви са страстите, когато си победител и когато губиш. Но най-важно е да продължавате да спортувате, да обичате футбола и да следвате фантазиите си " съобщи младежкият ни футболен национал. Той е ученик на 32 СУИЧЕ " Св. Климент Охридски " и 18 СОУ " Уилям Гладстоун ", а междинното си обучение приключва в Спортното учебно заведение на ЦСКА.

КЛАСИРАНЕ ФУТБОЛ 7: 
1. ЦСКА - София
2. Хлапетата 
3. Възраждане 2020 
Най-добър вратар: Александър Денчев (ЦСКА); 
Най-полезен състезател: Румен Деянски (Хлапетата); 
Голмайстор: Боян Георгиев (Възраждане 2020)

КЛАСИРАНЕ ФУТБОЛ 5: 
1. ЦСКА - София
2. София Спорт 
3. Ай Матрикс 
Най-добър вратар: Ангел Ангелов (ЦСКА); 
Най-полезен състезател: Константин Събев (София Спорт); 
Голмайстор: Павел Брънчев (ЦСКА) 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР