Малките шансове на Байерн Мюнхен за титлата в Германия може

...
Малките шансове на Байерн Мюнхен за титлата в Германия може
Коментари Харесай

Нойер и Кейн висят за Дер Класикер

Малките шансове на Байерн Мюнхен за купата в Германия може да зависят от победа над Борусия Дортмунд в дербито на кръга в Бундеслигата в събота. Истинската опасност обаче не е Борусия Дортмунд, написа организация АП.

Тимът на Байер Леверкузен има 10 точки преднина на върха във краткотрайното класиране, а до края на сезона остават още единствено осем кръга, тъй че загуба на още точки от Байерн Мюнхен ще бъде съдбовно за опита на тима да навакса изоставането си.

Под въпрос за семейството против Борусия Дортмунд са нападателят Хари Кейн и вратарят Мануел Нойер поради травми, които им попречиха да вземат присъединяване в мачовете на националните си тимове в последните дни.

Кейн се включи единствено в елементи от тренировката на Байерн в сряда откакто нарани глезена си при успеха над Дармщад с 5:2 на 16 март, а Нойер има скъсване на мускул на лявото бедро, получено на подготовка с държавния състав на Германия през предходната седмица. Вратарят е провел самостоятелно занятие през вчерашния ден, на 38-ия си рожден ден.

Дори двамата да не съумеят да се възстановят за съботния конфликт с Борусия Дортмунд, Байерн има нужния боеприпас, с цел да търси сполучлив процес на мача. Мюнхенският гранд е осъществил 27 гола в последните си седем срещи с този съерник и не е губил дербито от 2019 година в мач за Суперкупата на Германия.

Борусия за последно завоюва дуел от Бундеслигата на стадион " Алианц Арена " през 2014 година, когато отпред на двата отбора бяха Пеп Гуардиола и Юрген Клоп, само че тимът от Дортмунд също се нуждае от трите точки поради борбата за място в топ 4, която дава право на присъединяване в групите на Шампионската лига през идващия сезон./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР