Малките съседни шейхства Бахрейн и Катар са на първо място

...
Малките съседни шейхства Бахрейн и Катар са на първо място
Коментари Харесай

Катар и Бахрейн са първи в света по заразени с коронавируса на глава от населението

Малките прилежащи шейхства Бахрейн и Катар са преди всичко в света по брой на инфектираните с ковид на глава от популацията. В двете близкоизточни страни епидемията е влезнала неусетно през лагери, в които живеят здрави млади задгранични служащи, демонстрират нови проучвания, предава Асошиейтед прес.

В Катар ново изследване откри, че близо 60 % от далите позитивен тест нямат никакви признаци, което слага под въпрос смисъла от всеобщите инспекции за температура, имащи за цел да попречат на инфектираните да се смесват с останалите хора. В Бахрейн управляващите даже показват още по-голям дял на асимптоматичните случаи - 68 %.

Тези резултати са отражение както на по-генералния проблем пред арабските страни от Персийския залив за зависимостта им от евтината задгранична работна ръка, по този начин и на относително сполучливото следене от тяхна страна на епидемията, предвид на петролното си благосъстояние и властническото си ръководство, отбелязва Асошиейтед прес.

Агресивното тестване докара до набъбване на откритите случаи, откакто здравните управляващи в Бахрейн и Катар взеха на мушката си уязвими работен лагери и квартали, в които трудови мигранти от Азия дружно живеят, спят и ядат по 10 в стая.

" Според мен в световен проект точно по тази причина не успяхме да овладеем болестта - тъй като напъните ни бяха ориентирани към това да откриваме случаите и да ги изолираме и да карантинираме контактните им лица ", сподели Лаис Абурадад, откривател на заболяванията в катарския филиал на Колежа " Уайл Корнел " на Университета " Корнел ". " Ако множеството хора, които стават носители на инфекцията, я популяризират, без даже да знаят, това в действителност не работи ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР