Малките са на училище от три седмици и се тестват.

...
Малките са на училище от три седмици и се тестват.
Коментари Харесай

Директор: И децата, и родителите искат всички да са в клас

Малките са на учебно заведение от три седмици и се тестват. Всичко върви стройно и без суматоха. Тестове обаче има до края на тази седмица и по-късно те би трябвало да се приберат вкъщи. Това терзание и на учителите, и на родителите описа пред БНР Елена Кърпачева, шеф на 22 СУ в София.

Тя бе катогерична: „ За дребните възпитаници това е доста неприятно, да не кажа съдбовно. Как се учи писменост първи клас у дома? И родителите безусловно ги разбирам, че са изнервени и се настройват против учебното заведение. То не е отговорно, само че това е мястото, където би трябвало да бъдат техните деца сега “.

Досега няма нито един позитивен тест, посочи учебният шеф и добави, че десетина % от дребните възпитаници са си останали у дома.

„ Добре би било огромните възпитаници да се върнат на ротационен принцип – да учат две седмици, две седмици у дома. И аз самата съм объркана. Хем желаеме всички деца да са при нас, хем да ги предпазим, да не изгубят обществените си контакти “, разяснява Елена Кърпачева.

Тя заключи, че „ родителите желаят децата да се върнат в учебно заведение, а и самите деца желаят “.

Според шефа част от огромните възпитаници първи би трябвало да се върнат в клас, без зелен документ и да се съблюдава дисциплинираност.

„ Много от учениците, изключително огромните, демонстративно отхвърлят да носят маски. Ние сме като жандармерии по коридорите непрестанно “, описа още Кърпачева.

По непотвърдени данни преболедувалите деца, разполагащи със зелен документ в 22 СУ не са доста. Това важи и за имунизираните възпитаници и за момента не е допустимо да се стигне границата от 50%, разясни тя.

Най-лесно ще бъде, в случай че по-големите възпитаници се тестват у дома и идват с готовите резултати, добави още учебният шеф.

„ Децата стартират да стават все по-слабо обществени, трансформира се тяхното държание, ускорява се експанзията, тъй като тези страсти би трябвало да излязат някъде “, уточни Елена Кърпачева, която е психолог.

Тя счита, че децата са устойчиви и „ в един миг, когато нещата се оправят, те ще съумеят да изплуват от това положение “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР