Малките островни държави, понасящи основната тежест от климатичните промени, искат

...
Малките островни държави, понасящи основната тежест от климатичните промени, искат
Коментари Харесай

Малките островни държави настояват петролните компании да плащат повече за увеличаващите се щети от климатичните промени

Малките островни страни, понасящи главната тежест от климатичните промени, желаят огромните петролни компании да заплащат за увеличаващите се вреди от океанските стихии и повишението на морското ниво. Това съобщи през днешния ден министър председателят на Антигуа Гастън Браун пред делегатите на конференцията за климата КОП27 в Египет, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. " Петролната и газовата индустрия не престават да печелят по съвсем 3 милиарда $ дневно ", сподели Браун, който се изрече се от името на Алианса на дребните островни страни. " Вече е време тези компании да бъдат накарани да заплащат световен въглероден налог върху облагите си, като източник за възмездяване на вредите. Разточителните производители на изкопаеми горива извличат безобразни облаги за сметка на човешката цивилизация. Докато те печелят, планетата гори ", сподели министър председателят на Антигуа. Президентът на Сенегал Маки Сал сподели на конференцията, че бедните разрастващи се страни от Африка упорстват също за нарастване на средствата за пригаждане към климатичните промени, само че ще се опълчват на апелите за неотложен отвод от изкопаеми горива, който може да засегне икономическия напредък.  
" Нека бъда явен, поддържаме намаляването на излъчванията на парникови газове. Африканците обаче не могат да одобряват жизненоважните им ползи да бъдат подценени ", сподели той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР