Малките художници от арт школа Колорит“ получиха най-високите отличия на

...
Малките художници от арт школа Колорит“ получиха най-високите отличия на
Коментари Харесай

Престижни награди за деца от арт школа „Колорит“ от международeн конкурс в Румъния

Малките художници от арт школа „ Колорит “ получиха най-високите оценки на Международния конкурс за фикция и креативност „ Цветовете на есента “ 2023 в град Липова – Румъния.



Конкурсът се организира през есента и уредниците провокират участниците от разнообразни страни да се вдъхновят от прелестните багри на есента и да ги пресъздадат в живописни произведения.



На пет деца от „ Колорит “ е присъдена Първа премия, а едно печели Втора премия. Носители на призовите награди са Кристиан Петров – 6 година за живописната творба „ Приказна тиква “, Никол Апостолова -7 година за рисунката „ Бостанско чучело “, Мирослав Ангелов – 10 година за пастела „ Ваза с есенни цветя “, Дивна Обретенова за акварела „ Плашило на полето “, Алекса Димитрова – 11 година за пастелната рисунка „ Есента обагри дърветата “.



Носител на Втора премия е Елеонора Петрова за „ Люлката на есента “.



На Майя Ананиева – началник на арт школа „ Колорит “ е присъдена премия за арт възпитател. Международният конкурс е проведен от Министерството на образованието, от Националния учебен инспекторат на Румъния и от Градската администрация на град Липова.



Наградените произведения са включени в арт каталога на спечелилите. Организаторите на състезанието са отправили покана към школата за присъединяване през 2024 година. Този конкурс отваря сетивата на децата за невероятната цветна палитра и хубост на един от сезоните – есента и ги прави чувствителни да преживеят тържеството на нюансите и колорита на есента като цветна приказка.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР