Малките електрически автомобили E.Go имат огромен проблем и трябва да

...
Малките електрически автомобили E.Go имат огромен проблем и трябва да
Коментари Харесай

Леден душ за България и електромобилите на Кирил Петков

Малките електрически коли E.Go имат голям проблем и би трябвало да изтеглят част от създадените си транспортни средства, съобщи Блиц.

Става въпрос за колите от юни 2019 до юни 2020 година. Причината са редица повреди в тях. Това разкри немското издание automobilwoche.de.

Припомняме, че до момента в който беше длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков подписа капиталов план с E.Go и разгласи, че в България се слага едно ново начало на вложенията.

Оказва се, че компанията ще си има по-големи проблеми от това да строи цех у нас. 

Германското издание оповестява, че ръчната спирачка на колите би трябвало да бъдат сменени, фиксация на предния похлупак, както и въздушните възглавници на пасажерското място би трябвало да бъдат заменени.  

Засегнатите транспортни средства явно крият риск. Освен това предният похлупак може да се смъкна по време на шофиране и въздушната възглавница на пасажера може да се повреди при рискови температури. По думите на говорителката досега няма произшествия.

От изданието напомнят, че след банкрута през 2020 година E.Go са рестартирали с нов капитал след повече от година спиране на производството. Мажоритарен акционер в този момент е Nd Industrial Investments B.V., част от интернационалната компания за частен капитал Nd Group B.V. 

Припомняме, че на 10 юли тази година беше подписан меморандум сред немската компания производител и българското правителство за построяването на първия по рода си у нас цех за електрически коли. Тогава бяха представени и прототипите на трите модификации, които бе планувано да се създават у нас в края на 2023 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР