Малките бензиностанции трудно ще успеят да се справят с финансовата

...
Малките бензиностанции трудно ще успеят да се справят с финансовата
Коментари Харесай

Собственици на бензиностанции се опасяват от фалити ако въведат отстъпката от 25 ст. на литър

Малките бензиностанции мъчно ще съумеят да се оправят с финансовата помощ от 25 ст. на литър гориво за притежатели на частни коли и се чака да има банкрути. Това предвижда в предаването „ Твоят ден “ на NOVA NEWS Георги Паничарски от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

„ Голяма част от нашите членове мъчно ще финансират тази помощ от страната. Тези, които могат да го създадат, ще го създадат до събота ", съобщи той.

Според него тази помощ е: " направена или некадърно, или не е ориентирана както би трябвало да бъде. Тя ще натовари с надзор и администратвна тежест и финансов запас дребните участници на пазара ".

Паничарски посочи, че става дума за контрола, който тярбва да се реализира от страната, а не от компаниите, дистрибутиращи горива. Той описа и че на някои бензиностанции физически е невероятно, а и по думите му е непозволено, служителят да ревизира номера на талончето и категорията на автомобила при предоставяне на отстъпката.

" Българинът ще се опита да се възползва с фирмени коли, или други категории коли, които нямат право на тази помощ ", позволи Паничарски. За финасовата тежест изясни, че една дребна бензиностанция би трябвало да се ангажира с запас 40-50% от оборотните си средства, с цел да може да реализира отстъпката.

Той напомни, че търговците са изправени и пред други финансови усложнения, като " цените на горивата, както и стеснения марж сред цените на едро и дребно ".

Решението на държавното управление е обнародвано в Държавен вестник. След три дни отстъпката ще влезе в действие. Тя не е наложителна за търговците. Всяка бензиностанция ще взема решение от събота дали да я предлага или не.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР