Малки количества марихуана ще могат вече да бъдат внасяни от

...
Малки количества марихуана ще могат вече да бъдат внасяни от
Коментари Харесай

Разрешиха употребата на марихуана на международното летище в Лос Анджелис

Малки количества марихуана ще могат към този момент да бъдат внасяни от пасажерите на територията на едно от най-натоварените летища в света, интернационалното в Лос Анджелис, се споделя в инструкции по отношение на практиката на летищната полиция на аерогарата. Тя обаче предизвестява, че в Съединени американски щати притежанието на каквото и да е количество в последна сметка си остава закононарушение на федерално ниво, съобщи Асошиейтед прес.
Говорителка на Службата за транспортна сигурност на Съединени американски щати съобщи, че в случай че у даден пасажер на летището бъде открито количество марихуана, ненадвишаващо допустимия предел, чиновниците й няма да го лишават. В подобен случай обаче те щели да викат полицията, с цел да се занимае с съответния пасажер.
"Фокусът на СТС на Съединени американски щати си остават тероризмът и заканите за сигурността на полетите и пасажерите ", съобщи говорителката в имейл до Асошиейтед прес. "Дали даденият пасажер има право да пътува с марихуана у себе си, зависи от персоналното убеждение на правоприлагащите органи ", добави тя.
Ако се окаже, че пасажерът носи не повече от 28,5 грама или 8 грама в съсредоточена форма, летищната полиция просто ще го пусне да си върви.
"Причината е, че (в този случай) няма закононарушение ", съобщи представител на летището.
Въпреки това полицията приканва пасажерите добре да си помислят, преди да вземат със себе си марихуана.
"Пътниците би трябвало да са наясно, че законовият режим за марихуаната е друг в другите щати и по тази причина би следвало те да бъдат приканени да ревизират законодателството в съответния щат, до който желаят да пътуват ", се споделя в известието за напътствията, което е поместено на страницата на летището в интернет през януари. Преди това щатът Калифорния легализира марихуаната за развлекателни цели.
Засега наподобява, че летищата, които са последвали този образец, не са доста, в случай че въобще има такива, отбелязва Асошиейтед прес.
Говорител на Международното летище в Сан Диего съобщи, че аерогарата няма някаква съответна политика във връзка с марихуаната.
В Колорадо, един от първите щати, легализирали марихуаната за развлекателни цели през 2012 година, носенето й на Международното летище в Денвър към момента е нелегално. Негова говорителка съобщи, че това е по този начин, тъй като на федерално ниво притежанието на марихуана към момента е закононарушение, а въздухоплаването се ръководи от федералните управляващи.
Във всеки случай обаче не са доста тези, които са били залавяни с марихуана, сподели тя, а за тези, които са били хванати, наказването е било леко, в случай че количеството е било малко.
"Ако количеството е малко, Службата за транспортна сигурност и чиновниците на полицията в Денвър ще помолят съответния пасажер да се освободи от него и в случай че той е подготвен да го направи, те го оставят да си продължи ", сподели тя.
Изпълнителният шеф на Националната асоциация на пасажерите във въздушния превоз Дъглас Кид посъветва пасажерите да не носят със себе си марихуана.
"Първото нещо, което чиновниците от транспортната сигурност ще създадат, в случай че намерят нещо, което да е нелегално на федерално ниво, е да алармират за това локалните правоприлагащи органи ", сподели той. "Местните правоприлагащи органи, несъмнено, може да кажат, че няма да подхващат нищо. Но въпреки всичко поради забавянето може да вземем за пример да си пропуснеш полета ", добави Кид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР