Малки безплатни библиотечки ще се появят на няколко места в

...
Малки безплатни библиотечки ще се появят на няколко места в
Коментари Харесай

Малки безплатни библиотечки ще се появят на няколко места в страната

Малки безвъзмездни библиотечки ще се появят на няколко места в страната В двора на Основно учебно заведение „ Васил Левски ” в Разград през днешния ден ще бъде открита първата „ Малка безвъзмездна библиотека ”. Инициативата е на Калвин Пейдж – преподавател по британски език в Лос Анжелис, Калифорния, и се реализира взаимно с деца от българското учебно заведение „ Христо Ботев ” във Вашингтон и възпитаници от учебното заведение в Разград.
 
За идната демонстрация описват пред Дарик двама от основателите – Деница Иванова , която преподава български език на чужденци и от четири години живее в Щатите, и Калвин Пейдж , който е с български корени и за първи път е в България.
 
" По плана ни с Дени работим с фондация с нестопанска цел " World free library ". Те са едни дребни, красиви библиотеки, правени от хора и поставяни там, където се желаят - в учебно заведение, в парк, на улицата. Повечето книги са за деца. Това е идея за хората и за това да четат книги ", описа Пейдж на български език с прелестен акцент.
 
Всеки може да остави книга, а също и да си вземе. " Библиотеката съставлява кутия, благопожелание украсена и декорирана от всеки, който я слага. Идеята е да оставиш книга и да си вземеш една. Отговорност е на локалното общество, където е сложена, да има добър продан на разнообразни книги, на друга тема ", изясни Дени Иванова.
 
Инициативата следва да се случи в няколко града: " Имаме предпочитание да сложим пет регистрационни тага към тази организация с нестопанска цел, дори шест. В момента работим по слагането на три от тях. Първата ще бъде в Разград в учебно заведение " Васил Левски " . Ще се съберем в двора на школото в 9 ч. сутринта, където деца от Вашингтон ще работят дружно с децата от учебното заведение по слагане на първата за България такава дребна библиотечка ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР