Малката пенсия от 400 лева не пречи на голямото сърце

...
Малката пенсия от 400 лева не пречи на голямото сърце
Коментари Харесай

Васил Михайлов помага на болни с пенсията си от 400 лева

Малката пенсия от 400 лв. не пречи на огромното сърце на Васил Михайлов. Актьорът легенда отделил от скромния си бюджет, с цел да помогне на човек в потребност. Жестът, за който екранният капитан Петко челник не желал да се разчува, бил към негов сътрудник от театралната сцена.

Михайлов му дал пари, с цел да си заплати интервенцията за премахване на проблем с окото, макар че самият той страда от нелечима катаракта и губи прогресивно зрението си с напредването на годините. От театралната колегия не издават името на индивида, който Михайлов избавил със своето подаяние, само че можел да го стори и за чужд, тъй като под коравата му осанка се криела фина душа.

Въпреки че взема една от най-ниските пенсии в артсредите, креативната равносметка на Михайлов включва 96 участия в киното, 80 в телевизионния спектакъл, а театралните функции след 100 е спрял да брои. Още през 2015 година той бе номиниран за пожизнена наградна пенсия за заслуги в размер на 700 лв., от която доста негови сътрудници се възползваха. Големият артист обаче я отхвърли изрично с доводите, че си има пенсия, която е извоювал със своите 55 години труд, и отстъпва правото на някой различен сътрудник, който се намира в по-голяма потребност. Такъв жест не направи даже примата на естрадата Лили Иванова, която от дълго време е в листата с родните милионери, само че към този момент 2 години прибира ежемесечно по 7 стотака от страната.

И на 83 Васил Михайлов продължава да играе във Военния спектакъл след паузата от няколко месеца, която направи по-рано през годината. Тя се наложи поради пандемията, а и поради проблемите му с краката. През последните години актьорът се подпира с бастун и има компликации с напредването. През пролетта направил специфични водни процедури с минерална вода по рекомендация на лекарите, които му се отразили добре и подобрили положението му.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР