Малката жителка на Мексико Сити е диагностицирана със синдром на

...
Малката жителка на Мексико Сити е диагностицирана със синдром на
Коментари Харесай

Десетгодишна мексиканка овладява две специалности в университета

Малката жителка на Мексико Сити е диагностицирана със синдром на Аспергер – нервно разстройство от спектъра на аутизма, само че към този момент разруши схващанията, че положението допуска нарушавания в развиването. Адхара приключва главно учебно заведение на 5 години, прогимназия на 6 и гимназия на 8, а сега учи редовно инженерство и математика в Universidad CNCI в Монтърей, Мексико.

В изявление за Yucatana Times момичето споделя, че се е обучавала на самостоятелен проект, откакто в учебно заведение децата ѝ се подигравали, че е „ странна ”. Адхара изпаднала в дълбока меланхолия, а учителите се оплакали на родителите ѝ, че явно умната ученичка спи в часовете и не демонстрира никакъв интерес към образователния развой. В резултат на недоволството, Адхара декларирала, че повече не желае да върви на учебно заведение и ще учи у дома.

Така майка ѝ осъзнала, че щерка ѝ има забележителни качества и потърсила профилирана консултация. Установявайки извънредно високия коефициент на просветеност на момичето, експертите избрали подобаващия...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР