Малката балтийска държава Естония даде поредното доказателство за голямата си

...
Малката балтийска държава Естония даде поредното доказателство за голямата си
Коментари Харесай

Автобуси без шофьор се движат из Талин

Малката балтийска страна Естония даде следващото доказателство за огромната си софтуерна преднина. От 29 юли из столицата Талин се движат самостоятелни рейсове на градския превоз, а управляващите регистрират, че първите им дни са минали " без огромни произшествия ", оповестява Би Би Си.

Два дребни самостоятелни рейса минават по маршрут през Талин като част от събитията, съпътстващи ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз от Естония. Те се движат от понеделник до събота, сред 8.30 и 17.30 часа. Тръгват от центъра на града и се движат до тогавашната електроцентрала, в този момент креативен център (Kultuurikatel), където се организират главните събития от естонското председателство. Автономните рейсове ще се движат из Талин до края на август.

Въвеждането на пилотния план коства 100 хиляди евро, две трети от които се покриват от сътрудници от частния бранш.

Естонската осведомителна организация ERR оповестява, че досега транспортните стредства без лидер не са взели участие в произшествия. Все отново очевидци описват за някои дребни произшествия, да вземем за пример, че в понеделник рейс не е дал път на полицейски автомобил с включен светлинен сигнал. Фотограф на естонската организация пък е снимал самостоятелен рейс да подценява алена светлина на пешеходен светофар.

Естонската организация отбелязва, че макар неналичието на водач съгласно локалното законодателство на борда би трябвало да има виновен човек. В случая това е човек, претрупан със задачата да изяснява на пасажерите каква е технологията на самостоятелните коли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР