Малката Амая има нужда от ново сърце. Детето е на

...
Малката Амая има нужда от ново сърце. Детето е на
Коментари Харесай

Да спасим един детски живот: Малката Амая има спешна нужда от нашата помощ

Малката Амая има потребност от ново сърце. Детето е на годинка и седем месеца и се намира реанимацията на столична болница. Състоянието ѝ е сериозно и би трябвало допустимо най-скоро да замине в Индия за трансплантация . Нуждата от ново сърце идва, след като нейното отхвърля да работи.

„ Амая сега е в тежко положение в реанимация. Диагнозата и е  дилатативната   кардиомиопатия . С това заболяване беше диагностицирана на втория месец от раждането си. Лекарите още тогава ми споделиха да не чакам нищо, т.е., те очакваха още тогава  да се случи най-лошото ”, сподели майката на момиченцето Силвия Николова.

Тогава дребното момиченце се оправя с сериозния интервал след назначено лекуване. До момента, в който здравето му не се утежнява още веднъж поради прекарана остра вирусна зараза. „ В момента белият дроб напълно отхвърля ” , добави Николова.

Така родителите са принудени отново да търсят метод да спасят живота на детето си . „ Трансплантация на деца в България не се прави, изключително на толкоз дребни. Затова се постанова да търсим разновидности другаде. Индия е най-удачният - те са милиард и половина и смъртността е най-висока ”, прецизира майката.

Затова там шансът за Амая да получи ново сърце е максимален. Но огромните въпросителни са две - дали детето ще издържи полета и ще се появи ли уместно сърце за него в точния момент.

За да тръгнат допустимо най-скоро с щерка си към Индия, родителите на Амая имат потребност от 750 000 лв.. П ари, които да покрият превоза и трансплантирането на сърце. 

Цялата сума би трябвало да бъде събрана до 25 февруари, с цел да може детето и татко му да отпътуват.

Ако желаете да помогнете на Амая, може да дарите средства по следните способи:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG41BUIN95611000707352


Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР