Малка звезда от TikTok, събра 4,5 милиона последователи и 96

...
Малка звезда от TikTok, събра 4,5 милиона последователи и 96
Коментари Харесай

8-годишната Бела с размера на бебе стана любимка на света

Малка звезда от TikTok, събра 4,5 милиона почитатели и 96 милиона лайкове за една година с вдъхновяващите си видеа. Тя е наречена „ Bella the Brave “ макар многото здравословни проблеми.

Бела Томпсън от Саскачеван е на осем години, само че към момента е с размерите на 12-месечно бебе, откакто е родена с три инвалидизиращи генетични болести, които я принудиха да бъде приета в болница през първите две години от живота си.
външна реклама
Майка й Кайла Томпсън, на 38 години, която се грижи за нея през целия ден, и татко й Лайл, 35 се гордеят с най-голямото си дете, чието първо видео за нейна рисунка в TikTok събра 29 милиона гледания.

Бившата учителка в началното учебно заведение Кайла сподели, че занимателните видеоклипове, които разгласява оказват помощ на хората да схванат провокациите, през които минава щерка й, тъй че да не се сблъсква с жестоки мнения в бъдеще.



„ TikTok е мястото, където публикуваме всички щастливи неща, които вършим в нашето семейство “, изясни тя.

„ Това, което хората обичат в Бела е, че тя е толкоз вдъхновяваща и популяризира толкоз доста наслада, макар медицинските провокации, които има.“
„ Истинската причина, заради която започнах да обявявам, беше, че желаех да възпитавам хората за това, с което си имаме работа, тъй като знаех, че това ще отбрани Бела.



„ Хората могат да бъдат злобни и да споделят обидни неща, когато не знаят или не схващат нещо.
„ Не желаех да се случи нещо, което да я накара да се усеща зле, тъй че потреблението на обществените медии е моят метод да защитя Бела, като оказвам помощ на хората да схванат по-добре с какво би трябвало да се оправя. “

Диагностицирана с три генетични болести скоро след раждането, Бела би трябвало да спи с интравенозно капково, тъй като това е единственият метод за нея да гълтам храна и да приема витамините и питателните субстанции, от които се нуждае.



В момента е в листата на чакащите за трансплантация на черво, в учебното заведение има здравна сестра, ако има потребност от здравна помощ.

Кайла изясни, че тежките медицински потребности на Бела са станали явни, когато е била единствено на три дни.

„ Казаха ни, че Бела е страдала от заболяване на червата, при което елементи от дебелото черво са мъртви.

„ Състоянието е породено от генетична разновидност и през първите осем месеца от живота си Бела е имала три интервенции за премахване на мъртвите елементи на червата си. “

На 11 месеца родителите на Бела са разбрали, че тя също има хронично имунно заболяване, известно като тежък смесен имунодефицит (SCID), което значи, че може да почине единствено от елементарна простуда.

Отново резултат от генетична разновидност, откакто прекара два месеца в изолираност в болница, защото не можеше да рискува да хване зараза, на 15 месеца й беше трансплантиран костен мозък.

Третото й генетично заболяване наречено хипоплазия на хрущялната кост (форма на джудже), също беше диагностицирана.



Нарушението на растежа на костите, което също предизвиква необичаен напредък на косата и светла кожа, значи, че тя към момента има физическото положение на едногодишно дете.

Лекарите не знаят дали тя ще продължи да пораства, само че имат вяра, че един ден може да доближи 120 см.

„ Когато я извеждах от болничното заведение като бебе на разходка из територията, хората спираха и й се възхищаваха и питаха дали могат да я държат.

„ Тъй като тя беше моето първородно дете, не знаех дали това ще се случи и с другите ми деца или има нещо особено в Бела.“

„ Когато беше в интензивното поделение за новородени, тя беше в креватче до вратата и се усмихваше на всеки, който влезе.

„ Сякаш тя беше радостна от момента, в който дойде тук.“

И е „ знамение “, че тя е стигнала дотук, съгласно Кайла.

Вече може да яде твърди храни, само че диетата й към момента е мощно лимитирана и родителите й се надяват, че в случай че успее да й направи трансплантация на черво, това ще промени живота й.
Генетичните й положения също имаха последствия за Лайл и Кайла, когато ставаше дума за раждане на повече деца.

Като им споделиха, че има късмет едно към четири да имат бебе със същите медицински положения като Бела, те взеха решение да създадат инвитро, с цел да могат ембрионите да бъдат изследвани за генетични недостатъци, преди да бъдат вградени.

„ В последна сметка имахме пет ембриона. От тях едно имаше същите положения като Бела, две не бяха годни за имплантиране, а три бяха подобаващи, едното от тях докара нашия наследник Уейлън, който в този момент е на три години.



„ През цялата ми бременност Бела беше най-голямата ми мажоретка. Искаше малко братче и го получи. Те в действителност се обичат.“

За страдание две следващи бременности с останалите ембриони приключиха със импровизиран аборт, само че двойката е щастлива с двете си деца.



„ Ние сме толкоз щастливи. Имаме малко момиченце и малко момче.

Бела не разрешава на дребния й растеж да попречи на огромните й упоритости да бъде фешън дизайнер, когато порасне.

„ Тя прекара първите си две години от живота си в болница и не знаеше нищо друго.“

„ Тя беше привикнала с групи от 15 възрастни, стоящи към леглото й, обсъждайки я, беше център на тяхното вниамание “

Тя даже има известни почитатели, като американската поп звезда Халси. Тя й изпрати дребен пакет с дарове, откакто видя нейното видео в TikTok.

„ Бела просто излъчва наслада, заради което е толкоз вдъхновяваща, а Tik Tok е нашето щастливо място.

Радва се, че се върна на учебно заведение, в този момент тя е двойно имунизирана против вируса, в случай че претърпи трансплантация ще би трябвало да се изолира още веднъж.

„ Тя обича учебното заведение, изключително науката, математиката и физкултурата. Ако отново би трябвало да бъде държана у дома още веднъж, ще й липсват приятелите, само че ще създадем това, което имунолозите ни споделят.“

„ Една от огромните ми очаквания по отношение на потреблението на обществените медии да опиша историята на Бела, е, че можем да помогнем на други фамилии, които минават през сходни неща, тъй като методът да накараме хората да схванат по-добре е да ги образоваме.

„ Технически, Бела даже не би трябвало да е тук — и тя знае това.

„ Но ето я, тя раздава толкоз доста наслада и въодушевява другите. Тя ни сподели какво в действителност има значение в живота.“
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР