Малка е вероятността Путин да се откаже от започнатото, тъй

...
Малка е вероятността Путин да се откаже от започнатото, тъй
Коментари Харесай

Политолог: Рейтингът на Путин в Русия скочи. Руснаците искат нова империя

Малка е вероятността Путин да се откаже от започнатото, защото множеството руснаци го поддържат, а икономическите наказания не са огромен проблем, защото така и така са привикнали да живеят в ограничения. 

Около 70% скочи рейтингът на Путин в Русия, откакто атакува Украйна, съобщи Маргарита Асенова

Проблемът в Русия не е единствено в управлението, само че и в това, че най-малко 50% от хората не престават да поддържат мнението, че Русия би трябвало да построи нова империя. Това разяснява политологът Маргарита Асенова, специалист във фондация „ Джеймстаун ”.

За доста огромна част от останалите 50% концепцията не била непозната.

„ Около 70% скочи рейтингът на Путин, незабавно откакто атакува Украйна. Това значи, че обществото към момента е настроено в поддръжка на Путин и неговите империалистични упоритости ”, разяснява Асенова.  

Според нея смяната на тези настройки няма да стане бързо.

„ Може да сме очевидци освен на провалена страна, каквато Русия към този момент е, само че и на страна, която стартира да се фрагментира ”, разяснява политологът. „ Русия е голяма федерация, която се състои от доста разнообразни единици, които ще почнат да търсят своето самоуправление. Една естествена децентрализация може да се случи при демократично ръководство. Но освен това тоталитарно ръководство този развой може да докара до отделяна на части от съветската федерация ”, разяснява Маргарита Асенова.

Относно поддръжката на Китай за Русия, тя изясни, че Пекин има своите дълготрайни цели, на които държи, и те нямат общо с изолиран от интернационалното общество сътрудник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР