Малчугани от Пловдив ще се потопят в християнската традиция с

...
Малчугани от Пловдив ще се потопят в християнската традиция с
Коментари Харесай

Великденска работилница: Малчугани ще творят яйца в галерия “Етерна“

Малчугани от Пловдив ще се потопят в християнската традиция с великденска работилница по сътворяване на най-красивите яйца. Галерия " Етерна " провежда безвъзмезден уъркшоп за деца, които под зоркото око на движимости ръководители, ще боядисат и изрисуват празничните яйца.

Основен гид и асистент на надарените млади създатели ще бъде доктор Лилия Гюдюлева. Тя ще покаже изкусни практики за боядисване на яйцата и ще направлява всички участници в креативния развой по основаване на тяхното яйце.

Работилницата е безвъзмездна и отворена за всички искащи при предварителна поръчка в страницата на изложба " Етерна " в обществените мрежи. Препоръчителната възрастова група е от 3 до 13 години. Уъркшопът ще се организира по традиция на Велики четвъртък /21 април/ от 14 часа в галерията.

В празничното събитие ще се включат и деца от Център за настаняване от фамилен вид " Детска къща " с началник Йорданка Попова. Децата от центъра вземат участие в редица празнични мероприятия, съхраняващи традициите.

" Програмата им е доста наситена с концерти, събития и занимания с учебен темперамент в просвета и полезности. Децата се учат през това, което вършат и правят. Затова за нас е доста значимо те да бъдат дейни участници и да съхраняват българките обичаи ", уточни Недка Василева шеф на Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии в Пловдив.

Всички материали за участниците ще бъдат обезпечени от изложба " Етерна ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР