Мълчанието може да е злато в някои случаи, но в

...
Мълчанието може да е злато в някои случаи, но в
Коментари Харесай

Мълчанието невинаги е злато

Мълчанието може да е злато в някои случаи, само че в други коства скъпо. Когато мълчите, не можете да осъществявате промени. Да държите езика си зад зъбите, това може да значи, че потискате възприятията си. Мълчанието също ви пречи да изградите смислени взаимоотношения с другите. От физическа, прочувствена и производителна позиция, мълчанието може да подкопае способността ви да вършиме неща и да ги вършиме добре, споделя Илейн Лин Херинг, създател на „ Unlearning Silence: How to Speak Your Mind, Unleash Talent, and Live More Fully “.

„ Това е „ безмълвно страдалчество “. Чувството, че не можем да кажем нещо, държи нервната ни система в положение на хронична висока подготвеност – нещо, което телата ни не са предопределени да вършат. Това води до компрометирана имунна система или други осезаеми въздействия върху здравето “, изяснява тя.

Мълчанието също ви държи изолирани. Това ви кара да интернализирате обръщение, че вие сте казусът. „ Ако мълчим, няма опция за връзка “, споделя Херинг. „ Няма опция за промяна на курса. Няма опция положителните планове да се трансфорат в позитивно влияние “, прибавя тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР