Мълчалив протест срещу спирането на уличното осветление от 18 до

...
Мълчалив протест срещу спирането на уличното осветление от 18 до
Коментари Харесай

Жители на Козлодуй на протест срещу спиране на уличното осветление

Мълчалив митинг против прекъсването на уличното осветяване от 18 до 22 часа проведоха поданици на Козлодуй, съобщи Нова телевизия.
Със запалени фенери и светлоотразителни жилетки те застанаха против постройката на Общината, с цел да изразят недоволството си.
Родители доведоха и децата си, които се прибират по мрачно от школи по изкуствата. Хората в Колзодуй не одобряват, че единствено на шест километра от атомната електроцентрала би трябвало да търпят тъкмо такива ограничения.

Според тях часовият диапазон също е определен погрешно и даже основава рискове.
Жителите на града са принудени за извървят пътя си от работа до дома с фенери в ръка.

„ Принуден съм да нося светлоотразителна жилетка. Защото се прибирам от работа и моята цел е моята сигурност, тъй като виждаме, че няма улично осветление”, споделя Росен Попов.

За хората в Козлодуй е неприемливо да са без електричество, живеейки до електроцентралата. Това, съгласно тях е причина и за битови произшествия и обири.
„ В град като Козлодуй, който създава електрическа енергия да е мрачно на всички места? Да не приказваме, че това единствено по себе си е причина за битови произшествия, битова престъпност и по този начин нататък”, споделя Недислав Владимиров.

Родителите също са недоволни, тъй като разходките с децата са станали доста по-кратки.

„ Ние си плащаме налозите. Не ги плащаме на половина, тъй като има инфлация или нещо друго. Нещо не е наред в цялата обстановка. Не мисля, че би трябвало да вършим взаимни отстъпки с сигурността и здравето на децата си, да ги прибираме у дома просто, тъй като е тъмно”, разяснява Мариета Иванова.

„ В най-активното време на денонощието сред 18 и 22 часа да няма улично осветяване, а през останалото време на денонощието, когато се допуска, че хората спят и не са по улиците да свети ", прибавя Росен Попов.

По което и да е време обаче ограничаването съгласно управлението на общината е извънредно неотложно. Сметката за улично осветяване, която предходната година по това време била 17 хиляди лв., в този момент с повишаването на тока стигнала 70 хиляди и тъкмо това наложило да се усъвършенстват разноските.
„ Смятам, че има по-приемливи разновидности да се усъвършенстват разноските, а не да се оставят жителите без улично осветление”, споделя Рени Петрова.
Протестиращите чакат открит разговор с общинското управление.

„ От това зависи безусловно живота на живущите в общината. Не единствено в град Козлодуй, тъй като има и села, в които знаем какво се получава с престъпността, там са по-възрастни хора, по-трудно подвижни”, разяснява още Попов.

Затова протестиращите имат и различен, не по-малко значим въпрос.
„ Очаква ли се да паднат цените на тока, с цел да се включи осветлението или по този начин ще бъде към този момент доживот? Как ще се случат нещата? Има ли някакви срокове”, пита Ивайло Иванов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР