Мълчалив протест срещу неефективността на съдебната система към пияните и

...
Мълчалив протест срещу неефективността на съдебната система към пияните и
Коментари Харесай

Мълчалив протест срещу неефективността на съдебната система към пияните шофьори

Мълчалив митинг против неефективността на правосъдната система към пияните и дрогирани водачи се организира пред Съдебната палата в Бургас.

Датата е определена съзнателно – година от злополуката, в която почина журналистът Милен Цветков. С цветя в памет на починалите в произшествия протестиращите желаеха по-строги санкции и бързо правораздаване. Не единствено за шофиращите след приложимост на алкохол и опиати, само че и с висока скорост.

При подобен случай преди 2 години на място умира 27-годишен мъж, а провокиралият злополуката, карал със 180 км/час при възможни 90, е наказан на 4 години затвор на първа инстанция и продължава да кара.

" Излизайки от делото, видяхме по какъв начин той се качва в колата и кара, нито книжката му е взета, нито нищо “, сподели Славка Костадинова.

" Малките присъди в действителност демонстрират на обществото или неналичието даже на такива, че обществото може умерено да подценява този закон на правилото - даже и да ме заловен, все някак ще се отървем ", разяснява Пламен Янев, уредник на митинга.

Все още не е завършило и делото за злополуката, при която почина Милен Цветков. Днес се навършва тъкмо една година от ужасяващия пътен случай, при който Милен Цветков беше затрит от водач на кръстовището на бул. Черни връх.

При конфликта той получи извънредно тежки контузии и издъхна по пътя за болничното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР