Мълчалив протест ще се проведе днес в Добрич. Причината хората

...
Мълчалив протест ще се проведе днес в Добрич. Причината хората
Коментари Харесай

Протест в Добрич срещу спрения прием след 7-и клас в някои училища

Мълчалив митинг ще се организира през днешния ден в Добрич . Причината хората да излязат на улицата е предлагането на Регионалното ръководство на образованието в региона /РУО/ за закриването на гимназиалния курс в три от огромните учебни заведения в града . Протестът е плануван за тази заран и се организира пред паметника на „ Св. Св. Кирил и Методий “ в центъра на Добрич, съобщи „ БНР “. 

В демонстрацията са поканени да вземат участие освен преподаватели, само че и родители, и възпитаници , които са срещу предлагането на РУО. Засегнати от него са школата „ Димитър Талев “, „ Любен Каравелов “ и „ Пето Рачов Славейков “. Предвижда се те да бъдат преструктурирани и към този момент от междинни да се трансфорат в съществени учебни заведения

Официалният претекст на РУО е намаляването на броя децата в общината . Освен това се цитират условията на просветителното министерство за разпределението на местата сред профилираните и професионалните паралелки. 

В интернет има и петиция под надпис „ Децата на Добрич имат право на избор “. Събрана е и протестна подписка, която трите учебни заведения към този момент са внесли до регионалния шеф Йорданка Костадинова . Тя, от своя страна, увери, че ще организира диалози с просветното министерство. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР