Мълчалив протест се проведе в Козлодуй срещу решението на общината

...
Мълчалив протест се проведе в Козлодуй срещу решението на общината
Коментари Харесай

Протест в Козлодуй заради режима на уличното осветление

Мълчалив митинг се организира в Козлодуй против решението на общината уличното осветяване да не работи от 18 до 22 ч. Това съобщи BTV.

Причината за мярката е, че декемврийската сметка за ток за осветлението на града и четирите прилежащи села е близо 70 000 лева " Ако по този начин не престават да нарастват сметките за електрическа енергия, няма да можем да се оправим ", съобщи кметът на Козлодуй Маринела Николова.

Част от жителите не одобриха извинението и се събраха на безмълвен митинг пред постройката на общината със светлоотразителни жилетки и фенерчета.

" Смешно и трагично е в атомната столица да няма ток. Това е абсурд ", споделят те.

Протестиращите не са съгласни в час пик да няма осветяване и приканиха локалната власт да ревизира решението си.

От Община Козлодуй припомниха, че десетки общини са въвели режим на тока и прибавиха, че въпреки и с атомна централа на територията си, не употребяват привилегии.

" Това, че сме атомната столица на България, не ни прави с нищо по-различни от другите общини, защото цената, която плащаме за електрическа енергия, е безусловно същата, която заплащат и останалите сътрудници ", добави Николова.

Първоначално локалната администрация мислеше да изгаси уличното осветяване от 22 до 6 ч., само че след това се самокоригира, с цел да не ескалират кражбите в обитаемоте места.
 Все повече градове гасят лампите
Все повече градове гасят лампите

Над 2 пъти е нарастването на сметките за улично осветяване на 4-те най-големи града в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР