Малайзийските следователи за първи път назоваха имената на още четирима

...
Малайзийските следователи за първи път назоваха имената на още четирима
Коментари Харесай

Малайзийските следователи посочиха още четирима от убииците на Ким Чен-Нам

Малайзийските следователи за първи път назоваха имената на още четирима души, които са упрекнати в присъединяване в убийството на Ким Чен-Нам, по-големият брат на водача на КНДР Ким Чен-ун, оповестява ТАСС.

Представителят на проверяващият екип Ван Азирул Низам показва, че тяхната иденти чност и ролята на всеки в отравянето на Ким Чен Нам " е открита вследствие на разпит на обвинените две дами ".

" Записи на камери за видеонаблюдение са посочили, че гражданката Доан Тхи Хуонг от Виетнам идва на интернационалното летище в Куала Лумпур (където е осъществено убийството) дружно с един мъж, който по-късно ѝ дава течност, евентуално отровното невротоксично вещество VX " , разяснява представителя на проверяващия екип. " Въпреки обстоятелството, че лицето му е прикрито, идентичността е открита ", прибавя Ван Азирул Низам.

 Отровният газ VX, умъртвил брата на Ким Чен-ун, открит върху облеклата на двете упрекнати дами за убийството
Отровният газ VX, умъртвил брата на Ким Чен-ун, открит върху облеклата на двете упрекнати дами за убийството

Според специалисти даже единствено докосването на химикала може да бъде съдбовно

Той добавя, че " на други записи се вижда, че вторият реализатор на убийството - 25-годишната гражданка на Индонезия Сити Айсия, към час преди случая, се среща в ресторант на летището с различен мъж, който търка ръцете ѝ с мазна субстанция ".

Според представителя на следствието също по този начин се разпознати още двама мъже, единият от тях наел девойки, другият управлявал цялата интервенция.

Ван Азирул Низам не прецизира дали става въпрос за четиримата жители на КНДР , които на 13 февруари, деня на убийството на Ким Чен-Нам са отпътувала от Куала Лумпур назад към Пхенян и съвсем незабавно са оповестени за интернационално търсене от Интерпол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР