Малайзия официално е подала заявка за присъединяване към икономическата организация

...
Малайзия официално е подала заявка за присъединяване към икономическата организация
Коментари Харесай

Още една държава официално поиска да се присъедини към БРИКС, населението й е 33 млн. човека

Малайзия публично е подала поръчка за присъединение към икономическата организация БРИКС, заяви индонезийската осведомителна организация " Бернама ".

" Малайзия е изпратила публично заявление до председателстващата в този момент БРИКС Русия, за присъединение към организацията или за присъединяване в нея като стратегически сътрудник ", цитира организацията изказването на министър-председателя на страната Анвар Ибрахим.

По думите на премиера на страната, този въпрос е бил съществена тематика на диалог при срещата му с съветския външен министър Сергей Лавров в Куала Лумпур.

Агенцията напомня, че малайзийското управление е изразило предварително намерението си да се причисли към БРИКС пред бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва в средата на юни.Малайзия се намира в Югоизточна Азия, а популацията й е към 33 млн. индивида.
 Актуалният лист на страните, които имат предпочитание да се причислят към БРИКС
Актуалният лист на страните, които имат предпочитание да се причислят към БРИКС

Те към този момент доближават 29 - кои са главните критерии за присъединение към икономическата организация

Ще напомним, че при започване на тази година икономическата организация БРИКС (включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) се разшири с още 4 страни: Египет, Иран, Етиопия и ОАЕ. Обаче към този момент има още претенденти, които желаят да се причислят към БРИКС с един или различен статут. В средата на юни " Известия " получи техния цялостен лист от делегация на една от страните от БРИКС.

Списъкът включва( ше ) : Алжир, Азербайджан, Бангладеш, Бахрейн, Беларус, Боливия, Венецуела, Хондурас, Виетнам, Зимбабве, Индонезия, Казахстан, Куба, Кувейт, Мароко, Никарагуа, Нигерия, Палестина (може да се причисли като държава-наблюдател или сътрудник в диалога), Пакистан, Сенегал, Сирия, Тайланд, Турция, Уганда, Чад, Шри Ланка, Екваториална Гвинея, Еритрея и Южен Судан. Явно преди към месец и половина, Малайзия още не е била декларирала ясно желание да се причисли към БРИКС.

Всички изброени страни претенденти са заинтригувани да се причислят към организацията БРИКС. В същото време, не всички от изброените страни са подали публично заявление за присъединение към БРИКС. Все още не е ясно кои страни с какъв статут ще се причислят по-нататък към организацията - като пълновръстен член на групата или като страна сътрудник,
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР