Малайзия днес въведе забрана за часовници и аксесоари на Суоч

...
Малайзия днес въведе забрана за часовници и аксесоари на Суоч
Коментари Харесай

Малайзия забрани часовници със символи на ЛГБТК

Малайзия през днешния ден вкара възбрана за часовници и аксесоари на " Суоч груп " (Swatch Group), отдадени на правата на ЛГБТК общността, като съобщи че продуктите на швейцарския производител на часовници биха могли да накърнят морала и публичния интерес, съобщи Ройтерс.

Хомосексуализмът е закононарушение в Малайзия, където по-голямата част от популацията изповядва исляма. Правозащитни групи предизвестяват за растяща назадничавост против ЛГБТК общността в страната. В Малайзия хомосексуалисти са изпращани в пандиза или подлагани на пердах с пръчка.

През май Малайзия конфискува часовници в цветовете на дъгата от сбирката " Прайд " на " Суоч ", защото на тях е изписан акронимът " LGBTQ " (ЛГБТК). Министерството на вътрешните работи на страната през днешния ден съобщи, че вкарва възбрана за каквито и да било препратки по отношение на ЛГБТК общността на часовници, кутии, опаковки, аксесоари или други продукти на " Суоч ".

За момента " Суоч " не е дала отговор на искане на Ройтерс за коментар. Компанията заведе дело против държавното управление на Малайзия поради конфискацията от май, която съгласно нея е било незаконно и е навредило на нейната известност.

Дискусията за правата на ЛГБТК общността в Малайзия се води в миг, когато държавното управление на прогресивната коалиция на премиера Ануар Ибрахим е изправено пред първия си огромен тест за социална поддръжка, показва Ройтерс. Тази събота в шест провинции на страната ще се произведат избори.

Опозицията подлага на критика държавното управление, че не прави задоволително, с цел да отстоява правилата на исляма. Анвар съобщи, че правата на ЛГБТК общността няма да бъдат приети от неговата администрация, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР