Малък робот чете приказки на деца по много забавен начин,

...
Малък робот чете приказки на деца по много забавен начин,
Коментари Харесай

Робот разказва приказки на деца

Малък робот чете приказки на деца по доста занимателен метод, като сменя гласа си. Също по този начин прави лицеви опори и предизвиква малчуганите да се причислят към него. Когато го заговарят, той мига и зениците му се уголемяват, образувайки сърце. Това не е сюжет за нов епизод на някой приказен филм, а действителна пилотна стратегия, която се ползва в детски градини в Сеул.

Алфа Мини е робот с височина 24,5 см, който може да танцува, да споделя приказки, практикува кунг-фу и други форми на извършения, заяви " Евронюз ". Роботът се внедрява в просветителните заведения в столицата на Южна Корея като образователно средство за децата, което съгласно градската администрация ще помогне за подготовката на идващото потомство за високотехнологичното бъдеще.

Машината е снабдена с камера на каската си. Направените от Алфа Мини фотоси незабавно се изпращат на таблет за предпазване и разглеждане. Наред с това той може и да " пръцка " по команда, което е изключително известно измежду подрастващите.

" Роботите са потребни и подтикват творчеството на децата ", показа учителката Бюн Сео Йон пред Агенция Франс Прес по време на посещаване в детската градина " Мару ", една от 300-те, участващи в пилотния план. " Този опит ще има дълготраен резултат върху целия живот на децата. В бъдеще ще е доста значимо да знаем по какъв начин да управляваме изкуствения разсъдък и обвързваните с него принадлежности ", добави Хан Донг Сеон от отдела за грижи за децата към градската администрация на Сеул.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР