Малък ивичест кит, който бе заседнал в река Темза в

...
Малък ивичест кит, който бе заседнал в река Темза в
Коментари Харесай

Спасен малък кит отново избяга в Темза

Малък ивичест кит, който бе затънал в река Темза в Лондон в неделя, още веднъж попадна в реката, откакто съумя да се изплъзне от спасителите си, заяви Асошиейтед прес.



 Снимка: AP/БТА

Властите се пробват да заловят още веднъж кита, с цел да го пуснат да плава безвредно в намерено море.



Спасителни екипи работиха часове наред, с цел да изтеглят животното, което бе заседнало край Ричмънд, в югозападната част на Лондон. Докато го транспортираха за медицински обзор благодарение на надуваем понтон, китчето се изплъзнало в реката.

" В изцяло непознати води сме. Това животно се е изгубило, доста се е объркало. Все едно виждаме камила на Северния полюс ", сподели представителят на управата на пристанище Лондон Мартин Гарсайд.

 Снимка: AP/БТА

Според него китът, който е доста младо животно, е бил затънал без храна сред Ричмънд и Тедингтън. Никога до момента кит не е виждан толкоз във вътрешността по поречието на Темза, на повече от 150 километра от устието й. Разстоянието прави извънредно мъчно безвредното връщане на кита в морето.

 Снимка: AP/БТА

Китът с дължина към четири метра бе видян първо към 19 часа локално време в неделя. Стотици хора се струпаха по крайбрежията на Темза да следят избавителната интервенция макар рухването на нощта.



Малките ивичести китове нормално населяват северните региони на Атлантическия и на Тихия океан, доближават дължина до девет метра.

 Снимка: AP/БТА

Междувременно в Испания доброволци от природозащитна организация се пробват да оказват помощ на сив кит, открит по североизточното средиземноморско крайбрежие на страната, надалеч от нормалните за типа севернотихоокеански миграционни направления.

Спасители, пожарникари и други експерти през уикенда работиха с правозащитниците, с цел да попречат на кита, наименуван към този момент Уоли, да навлезе в плитчините и пристанищата край Барселона.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР