Малък град в Обединеното кралство остава без интернет в продължение

...
Малък град в Обединеното кралство остава без интернет в продължение
Коментари Харесай

Интернетът в цял град спря след като мишка, свързана с една от най-богатите фамилии в света, направи пакост

Малък град в Обединеното кралство остава без интернет в продължение на дни. И това се дължи на малко създание, обвързвано със семейство Ротшилд. Собствениците на жилища в Тринг, Хертфордшир, са опустошени, откакто тип мишка, прочут като glis glis, прегриза кабели на доставчика Openreach.

Този тип е донесен там от семейството през 1902 година и е прочут с това, че предизвиква безпорядък.

Последното действие докара до това, че към 10 000 жилища изгубиха интернет връзка за три дни. Достъпът в последна сметка е възобновен на 2-ри август, откакто повредата накара магазините да затворят, а всички, работещи отдалечено, да спрат работа.

В събота, 29 юли, към 15 часа локално време стартират недоволствата

Интернет колосът съобщи, че това е извънредно необичаен и чудноват случай. Мишката е съумяла да прегризе каналите, външния корпус и голям брой кабели.

29-годишният Бен Лейс, притежател на Metcalfes Home Hardware в Тринг, съобщи, че неналичието на интернет е трансформирала живота му в „ пъкъл “.

Това бяха няколко сложни дни, които ни предизвикаха същинско главоболие. Честно казано, беше пъкъл, клиентите идваха и си тръгваха, несъмнено сме изгубили стотици лири. Трябваше да преминем единствено към заплащане в брой и да отпращаме клиенти. Толкова доста хора изтегляха пари в брой, че банкоматите се изпразниха.

Шамсун Нахар, 28-годишна собственичка на пекарна Culture в центъра на града, съобщи, че е трябвало да дава на клиентите си самун и сладкиши гратис.

Тъй като магазинът не е можел да работи заради липса на интернет.

Имахме самун и сладкиши, които не можахме да продадем, тъй като интернет не работеше, а никой нямаше пари в брой, не можехме да загубим хората и да изхвърлим храната. Това беше същинска болежка и загубихме забележителен приход, а аз се усещах зле, като споделях на клиентите, че не можем да им помогнем.

30-годишният Джордан Грейс, притежател на най-стария магазин в Тринг – „ Джи Грейс и наследник “, сподели, че е знаел, че гризачът стои зад хаоса.

Беше призрачен сън, като че ли се върнахме обратно във времето без интернет, в действителност не знаехме какво да вършим. Тези мишки основават проблеми от години тук, а в този момент отидоха и повредиха интернета.

Софтуерният инженер Чарли Рандал, на 30 години, е работил вкъщи, когато интернетът е спрял в неделя.

Това унищожи работата ми, изгубих всичко, което бях правил през целия ден. Трябваше да се боря и да употребявам 4G на телефона си, само че даже и това беше неефикасно.

62-годишният Анди Сойер, който има кафене, сподели, че не е могъл да одобри никакви поръчки в неделя или понеделник.

Заради неналичието на достъп до интернет.

Той не може да повярва на силата на досадния гризач и споделя: 

Сигурно е имал зъби, по-силни от Челюстите в Джеймс Бонд, по какъв начин е съумял да се оправи с тези кабели, в никакъв случай няма да схвана.

Тези мишки са въведени от природолюбителя Лайънъл Уолтър Ротшилд, 2-ри барон Ротшилд, в имението му покрай Тринг преди повече от 100 години.

Г-н Ротшилд бил прочут и с това, че обикалял из Хертфордшир с карета, теглена от зебра, и се возел на гърба на гигантска костенурка.

От шестте в началото избягали животни през днешния ден се счита, че към 30 000 населяват региона, който обгръща Бъкингамшир, Хертфордшир, Бъркшир и Есекс.

Експертът по битка с вредителите Джон Джефри, който работи в сектора от 17 години, споделя пред Metro: 

От това, което виждам, наподобява на glis glis, а както виждате ясно, има пухкава опашка, която е най-голямата отличителна линия. През годините ми се е налагало да се оправям със стотици от тях в региона на Тринг и те са огромен проблем. Могат да прегризат всичко, в случай че имат задоволително дълго време, тъй че не е потрес, че са минали през тези кабели, в случай че са гнездили там.

Говорител на Openreach съобщи: 

Можем да потвърдим, че спирането на широколентовия достъп в Тринг е вследствие на повреди, породени от гризачи. Нашите инженери откриха, че плъхове са съумели да прегризат каналите, външната обвивка и голям брой кабели – съоръжение, за чието продупчване нормално е нужна бормашина.

Ремонтът беше малко усложнен и заради обстоятелството, че достъпът до подземните ни камери беше от частен парцел. Сега инженерите са получили достъп до каналите и са в развой на ремонт и замяна на развалените кабели, преди да ги запечатат още веднъж, с цел да предотвратят по-нататъшни повреди.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР