Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на

...
Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на
Коментари Харесай

Борисов за проверките в Емко и къде свежда глава българинът

Максимално да се редуцира срокът на инспекциите във връзка с завода „ Емко “, изиска министър председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание, излиза наяве от стенограмата на съвещанието.

По думите му връщането на лиценза зависи от това да бъдат поправени

грешките и да се изпълнят напътствията на проверяващите.

„ По всички военни фабрики и хранилища текат инспекции, тъй че тя не е ориентирана към тях, само че много хранилища гърмяха, много жертви дадохме, много безобразия се откриха, приказвам - в доста компании. Хората би трябвало да знаят, че всичко зависи от това да си поправят грешките и надлежно в границите на тази една-две седмици най-много, в случай че са си ги отстранили, да им се върне лицензът “, споделя министър председателят Борисов.

Стотици служащи на "Емко " стачкуваха пред Народното събрание

Предприятието за муниции е второто сходно, на което страната лишава разрешителни през последните седмици, дружно с русенския "Дунарит ". Дялове и в двата завода има предприемача Емилиан Гебрев, а медийни изявления свързват офанзивата против заводите с ползи на Делян Пеевски.

Борисов разяснява и след представянето на плануваните вложения от 624 млн. лева за възстановяване на просветителна инфраструктура по линия на ръководената от министерството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, че:

"Имаме 2400 учебни заведения и 2100 детски градини в страната. Една голяма материална база, а българинът на две места свежда глава с почитание - в църквата и в учебното заведение ".

Борисов посочи напъните, които се поставят в ремонта на църквите и манастирите, и на учебни заведения и детските градини. „ Ние в тази стратегия и в този мандат като главен приоритет извадихме образованието”, съобщи той.

„ Тази стратегия работи добре и в случай че си извършите бързо процедурите – транспарантно, ясно, чисто…, неслучайно кметовете сте виновни за това. Да не вървят след това да ви вършат репортажи за некачествени поправки или къде отишли парите”, посъветва министър председателят кметовете.

„ Брутният вътрешен артикул, мисля че до края на годината растежът ще отиде до 4%.

Така, че можем да помислим малко и няма да укривам, че съм упълномощил и за армията и полицията да ми създадат планове какво бихме могли в допълнение новия бюджет да направим”, сподели Борисов.

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков изясни, че 416 са образователните заведения, които попадат в обсега на програмата, 13 са висшите образователни заведения, които обгръщат 255 000 деца.

В тази Оперативна стратегия „ Региони в растеж” ще забележим доста повече средства за професионално обучение, сподели просветителният министър Красимир Вълчев. „ През миналия програмен интервал едвам 10 професионални гимназии бяха бенефициенти, в този момент имаме 140 професионални учебни заведения, които ще получат финансиране по оперативната стратегия. Тоест имаме един явен акцент върху професионалното образование”, уточни той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР