Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, малко

...
Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, малко
Коментари Харесай

През целия празничен ден времето ще е слънчево и топло

Максималните температури ще са сред 28 и 33 градуса, малко по-ниски по Черноморието - сред 23 и 27 градуса, в София - към 29-30°. В околните часове ще се развива купеста облачност и на обособени места са вероятни краткотрайни превалявания, с по-голяма възможност в планините и планинските региони. Вятърът ще е слаб до сдържан от запад-югозапад.

През нощта и на следващия ден облачността ще е променлива. Само на обособени места в Източната половина на страната и в планинските региони ще превали дъжд. Очакват ни утринни температури сред 12° и 17°.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан и с него ще нахлува по-хладен въздух, който ще намали оптималните температури, спрямо през днешния ден и ще са сред 22° и 27°, малко по-високи тук-там в Югоизточна България.

И в планините облачността ще е променлива и единствено на обособени места, основно след обяд и вечерта, ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан северозападен, по високите елементи на Рила и Пирин - до мощен западен вятър. Ще е по-хладно, с оптимални температури в курортите сред 14 и 17 градуса, на Алеко - към 10.

И на Балканите температурите ще се намалят, само че към момента ще останат по-високи от междинните за интервала. Облачността ще е раздрана, след обяд - най-вече забележителна, само че превалявания съвсем не се чакат.

Значителни превалявания от дъжд обаче се чакат във Англия, която е под въздействието на атлантически циклон. Студеният въздух от Британските острови ще обхване Западната част на Континента и Пиренейския полуостров и температурите там ще станат по-ниски от нормалните. Сравнително студено остава и на Скандинавския полуостров, където се чакат още веднъж превалявания от сняг.

У нас, във вторник температурите ще продължат да се намаляват и ще станат близки до естествените за началото на май. След обяд и до среднощ в Южна България и източните региони ще има краткотрайни превалявания от дъжд.

В сряда и четвъртък към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и основно в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Ще стартира покачване на температурите и в петък, в обособени региони те още веднъж ще надвишават 30°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР