Максималните температури ще са между 23° и 28°, по-ниски по

...
Максималните температури ще са между 23° и 28°, по-ниски по
Коментари Харесай

Слънчево до обяд, после облаци

Максималните температури ще са сред 23° и 28°, по-ниски по морския бряг, в София към 22°. Атмосферното налягане ще е близо до междинното за април и ще остане без основна смяна.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 14° и 16°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините преди обяд ще има раздрана облачност, по-значителна над Стара планина. След обяд в масивите от западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Родопите. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, по най-високите елементи от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 8°.

През нощта против четвъртък в западната част от Дунавската низина вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и в петък, към този момент от североизток. В четвъртък облачността ще бъде по-често забележителна, най-вече купесто-дъждовна, покачва се вероятността за местни интензивни и обилни по количество превалявания, гръмотевични стихии и градушки на повече места в страната.

В петък сутринта ще има разкъсвания и понижения на облачността, а преваляванията ще са на обособени места, основно в планинските региони в следобедните часове.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР